Deși zahărul este folosit în compoziția prăjiturilor, băuturilor sau a diverselor sosuri, există unele persoane care l-au utilizat și sub alte forme, dovedindu-și, în acest fel, efectele nebănuite și neexplorate până acum.
Cu toate acestea, dacă vrem să îl folosim strict pentru alimente, recomandarea este să avem grijă pe unde îl depozităm, căci păstrarea sa vine la pachet cu un set de reguli care trebuie neapărat respectate.
Care e motivul pentru care gospodinele cu experiență pun zahăr în frigider
Zahărul reușește să dea gust preparatelor, însă, pentru a-și păstra cât mai mult timp proprietățile, se recomandă ca ingredientul se fie depozitat într-un loc uscat și răcoros, la temperatura camerei, potrivit Fanatik.
Cu toate acestea, îndulcitorul poate fi depozitat și în frigider, însă din această clipă el va deveni necomestibil, îndeplinind un cu totul alt scop. Lăsat în frigider, zahărul nu va face decât să preia mirosurile neplăcute, datorită proprietăților sale, devenind, în acest fel, imposibil de folosit în prepararea rețetelor.
Astfel, gospodinele pricepute recomandă să așezi două cuburi de zahăr, echivalentul a două linguri, pe raftul frigiderului.
Citește și: Zaharurile adăugate, un pericol pentru inimă
Ce alte efecte poate avea zahărul asupra alimentelor din frigider
Pe lângă estomparea mirosurilor neplăcute, se spune că zahărul poate preveni chiar stricarea alimentelor, potrivit Fanatik. Dincolo de acest îndulcitor, se mai pot folosi boabe de cafea ori cafea măcinată, despre care se spune că elimină, la rândul lor, mirosurile neplăcute din frigider.
Un alt truc recomandat de gospodinele pricepute este așezarea unor frunze de dafin pe rafturile frigiderului. Se spune că acestea nu doar că elimină mirosul deranjant, ci contribuie și la reîmprospătarea locului, motiv pentru care este recomandat să le lași inclusiv prin diverse colțuri ale casei.
De ce este recomandat să pui zahăr peste blugii tăi preferați
Pentru cei care își doresc ca blugii lor să arate ca noi cât mai mult timp, s-a găsit o soluție care include, bineînțeles, zahărul. Este vorba despre un amestesc simplu pe care îl poți prepara la tine acasă, fără să fie nevoie de prea mulți bani.
Pentru acest truc, ai nevoie de apă, zahăr și oțet. Astfel, într-un recipient mai mare se vor turna în jur de cinci litri de apă, în care se va adăuga și o cană de oțet de masă, potrivit Fanatik. Alături de cele două „ingrediente”, se mai adaugă și două-trei linguri de zahăr pe care le vom amesteca bine cu restul compoziției.
După ce se prepară amestecul, respectând instrucțiunile menționate mai sus, se introduce perechea de blugi în recipient, care se va lăsa la „odihnit” cel puțin 40 de minute.
Citește aici continuarea articolului:
Doctorul Mihail Pautov a vorbit despre efectele consumului de alcool asupra sănătății. Ce a spus cel mai urmărit medic d... (P) Sfaturi pentru dezvoltarea stilului personal...