Căutare Live

5 greșeli frecvente pe care le fac părinții când decorează camera bebelușului

Sunt multe aspecte care trebuie luate în considerare la amenajarea camerei copilului, de la schema cromatică, la elemente de funcționalitate și materiale, așa că nu este surprinzător că mulți părinți comit și unele greșeli la acest capitol.

Sunt multe aspecte care trebuie luate în considerare la amenajarea camerei copilului, de la schema cromatică, la elemente de funcționalitate și materiale, așa că nu este surprinzător că mulți părinți comit și unele greșeli la acest capitol.

Iar odată amenajat, acest spațiu nu mai poate fi transformat cu aceeași ușurință. Designerii de interior ne recomandă să acordăm atenție, încă de la bun început, mai multor detalii, astfel încât încăperea să arate bine, la final, să fie practică și să îi ofere copilului un mediu sigur și confortabil. Iată care sunt cele mai frecvente greșeli de amenajare pe care le comit mai ales părinții aflați la primul copil:

Nu măsoară corect dimensiunile încăperii

Una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face și care te costă scump apoi este să nu estimezi corect dimensiunile camerei pe care vrei să o amenajezi. O simplă eroare de calcul este suficientă pentru a te păcăli și a cumpăra un mobilier de dimensiuni greșite sau de a da dimensiunile nepotrivite firmei care îți fabrică pe comandă mobila. Cea mai simplă și de încredere metodă pentru a calcula corect dimensiunea încăperii este să folosești un telemetru, care îți estimează la virgulă înălțimea, lățimea și lungimea camerei și te ajută să poți configura și personaliza designul după propriile tale nevoi și idei.

Amenajează camera gândindu-se doar la primii ani de viață

Cu siguranță este mult mai ușor să amenajezi o cameră pentru primii doi ani din viața copilului tău, însă, dacă te vei preocupa să găsești un design potrivit și pentru un copil mai mare, vei scuti foarte mult timp și efort pe viitor. „Detalii de design, precum o oglindă poziționată la o înălțime mică sau piese de mobilier pe măsura celor mici creează un mediu interesant și plăcut pentru orice copil”, spune designerul de interior Jennifer LaPorte.

Decorează încăperile prea feminin sau masculin

Este tentant, pentru mulți părinți, să decoreze dormitorul copilului în roz de sus până jos, când află că vor avea o fetiță, sau în albastru, atunci când știu că urmează să vină pe lume un băiețel. „Însă nu știi sigur că micuțului tău îi vor plăcea aceste culori. Copiii încep devreme să își dezvolte propriile gusturi și personalitatea, așa că probabil nu este o idee foarte bună să decizi tu pentru ei, în acest caz”, spune designerul Michael Zipp.

În schimb, amenajarea unei încăperi a copilului în tonuri neutre, precum bej sau gri, îți permite să o modifici pe măsură ce copilul tău crește și începi să îți dai seama de gusturile sale.

Aleg un decor mult prea sofisticat

Dormitoarele pentru copii pe care le vezi prin reviste sau pe internet și te fascinează cu aspectul lor luxos sunt acel gen de lucru care sună mai bine în teorie, decât în practică. Unul dintre principalele neajunsuri ale unei încăperi prea sofisticate este acela că, de multe ori, aceasta nu este deloc practică.

În special în primele luni de viață ale micuțului tău vei avea nevoie de spațiu de manevră pentru a-l schimba, a-l legăna sau a-l pune la culcare, așa că ultimul lucru de care ai nevoie este să te împiedici de măsuțe marmorate.

Citește și
colaj vlad gherman
Doliu în familia lui Vlad Gherman! Ce persoană dragă a pierdut actorul din serialul Adela
Doliu în familia lui Vlad Gherman! Ce persoană dragă a pierdut actorul din serialul Adela
Colaj cu Loredana și Nick Casciaro, la X Factor 2021
Loredana și Nick Casciaro, câștigătorul sezonului 10 X Factor, au plecat împreună în Italia. Cum s-au fotografiat în aeroport
Loredana și Nick Casciaro, câștigătorul sezonului 10 X Factor, au plecat împreună în Italia. Cum s-au fotografiat în aeroport
colaj-antonia-zâmbește
Antonia, imagine rară cu cei trei copii ai săi. Cât de mult au crescut micuții: „Ești o eroină”
Antonia, imagine rară cu cei trei copii ai săi. Cât de mult au crescut micuții: „Ești o eroină”
Mai multe articole

„Cred că amenajarea unui spațiu pentru bebeluși trebuie să fie, în primul rând, funcțional și comod. Dacă acest spațiu este decorat simplu, dar creativ folosind materiale rezistente și naturale, părinții își vor mulțumi pe viitor pentru această decizie”, spune designerul de interior Jenny Wonderling.

Nu sunt atenți la materialele cu potențial toxic

Multe dintre piesele de mobilier sunt tratate cu substanțe chimice toxice în special pentru cei mici. Aceleași substanțe se pot regăsi și în materialele din care sunt fabricate covoarele sau draperiile. Odată aduse în casă, acestea pot elibera în aer particule fine de substanțe, care în timp pot cauza apariția unor alergii sau iritații. De aceea, este recomandat să alegi piese de mobilier cât mai puțin finisate sau unele certificate că nu au fost tratate cu chimicale.

De asemenea, după amplasarea pieselor de mobilier, încearcă să lași geamul deschis timp de două sau trei zile, astfel încât acestea să se aerisească și să se elimine mai ușor orice fel de substanțe ar putea conține ele.

Sursă foto: Shutterstock/Copyright: FamVeld

7 SFATURI CARE TE AJUTĂ SĂ REDUCI FACTURILE ȘI SĂ TE BUCURI MAI MULT DE VARĂ... Calendar ortodox 24 iunie. Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul! Ce să NU faci sub nicio formă...
Parteneri
Burger de vită delicios, cu legume la grătar
Dacă obișnuiești să servești burgeri de la fast-food, află că îi poți prepara și acasă, mult mai delicioși și mai sănătoși. Îți oferim mai jos o rețetă de burger de vită delicios, cu legume la grătar, pentru atunci când îți propui să petreci mai mult timp în bucătărie.
Catine.ro
Ultimele știri