- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Sa nu intram acum in dezbateri legate de igiena. Dar adevarul este ca apa inmoaie unghiile. Acestea incep sa se exfolieze si sa se rupa, iar noi ne grabim sa tragem concluzia ca suntem bolnavi dintr-o cauza sau alta. Unghiile de la maini incheie un ciclu complet de crestere in sase luni, iar cele de la picioare abia intr-un an. Asa ca nu ar fi rau sa ai mai multa grija de ele. Foloseste sapunuri emoliente, putin agresive si pune-ti manusi de cauciuc de cate ori speli vasele.
2. Atentie cu ce iti albesti unghiile
Se stie ca sucul proaspat de lamaie albeste suprafata unghiei. Este foarte adevarat, numai ca efectul este putin vizibil, fiind doar de suprafata, plus ca e doar o imbunatatire de moment. Cel putin nu tine feliile de lamaie prea mult pe unghii. Le vei inmuia si, pe langa ca vor fi ingalbenite, se vor si rupe imediat. Mai bine evita fumatul (gudronul distruge flora bacteriana) si nu mai folosi substante chimice fara manusi de protectie.
3. O alimentatie echilibrata
Daca vrei unghii frumoase, mananca de toate. Pentru a fi sanatoase, unghiile au nevoie de mai multe oligoelementele si vitamine. Ai nevoie de alimente bogate in vitamina B (germeni de grau, drojdie de bere si galbenus de ou), vitamina C (fructe de padure, ardei verzi si citrice), silicium (legume), proteine (carne). Evita dietele restrictive, pentru ca duc la carente severe.
4. Ia suplimente alimentare
Pentru unghii, avem mereu nevoie de suplimente alimentare. Sigur, nu orice si nu oricat. Cauta in farmacii suplimente care contin zinc, fier, sulf, siliciu si gelatina, care participa la procesul de fabricare si la protectia unghiei.
Cura dureaza trei luni, se face o pauza de doua, trei luni, dupa care se reia. Atentie, nu face cura cu mai multe suplimente o data! Ori gasesti o pilula-minune care contine toate aceste oligoelemente, ori iti alegi numai un singur principiu activ si tratezi carenta cu pricina.
5. Manichiura frecventa: da, dar nu oricum
O manichiura ingrijita, intretinuta saptamanal va ajuta unghia sa creasca sanatoasa. Nu trebuie insa sa incalci doua interdictii importante: nu taia cuticulele (pielitele), pentru ca acestea reprezinta bariera dintre exterior si interior si e ca si cum ai deschide usa si ai invita toate bacteriile sa vina in vizita si sa te umple de micoze; nu pili unghiile in ambele directii, altfel se vor exfolia.
Citeste si Revista Felicia!
Foto: runningwithmascara.com