Potrivit Daily Mail, majoritatea cerealelor din comert contin adaosuri de vitamine si minerale, dar acestea nu le fac sa fie mai sanatoase.
Continutul excesiv de zahar este cel din cauza caruia cerealele nu sunt atat de sanatose pe cat credeam. Consumul de zahar in cantitati mari nu numai ca ingrasa, ci si modifica metabolismul organismului, provoaca dereglari hormonale, creste tensiunea arteriala si afecteaza ficatul.
Intrebarea care se pune acum este de ce continua proucatorii de cereale pentru micul dejun sa foloseasca foarte mult zahar daca stiu cat de daunator este acesta? Pentru ca altfel nu ar avea un gust care sa le permita sa le vanda milioanelor de oameni din intraga lume.
Cerealele se produc din ingrediente foarte ieftine, precum porumbul sau orezul. Acestea sunt supuse unui proces de fabricatie simplu, dar in urm caruia dispar majoritatea proprietatilor nutritionale. De asemenea, in urma prelucrarii, boabele de orez si cele de porumb raman cu un gust neplacut.
Din acest motiv, producatorii sunt nevoiti sa adauge zahar pentru a le face gustoase si pentru a-i incuraja pe oameni sa le consume. Totusi, reducerea cantitatii de zahar folosite ar fi un pas important in prevenirea bolilor pe care le poate provoca acesta.
Foto: hepta.ro
"Lenesii", cele mai noi si adorabile animalute de pe micul ecran... Vitamina D, secretul unei pieli intinerite...