Alergiile apar cel mai des la trecerea dintre anotimpuri, în special primavera și toamna. Reacțiile alergice apar în cele mai multe cazuri la praf, polen, păr, alune, lapte, pește, căpșuni și medicamente. Iată care sunt cele mai frecvente simptome, cum poți trata alergiile cu tratamente naturiste sau medicamente și cum previi o alergie.
De cele mai multe ori alergiile de toamnă apar din cauza unor plante precum ambrozia sau rugina de pe frunze, care durează de la jumătatea lunii august până la sfârșitul lunii octombrie. O altă cauză des întâlnită toamna este mucegaiul de pe frunele uscate care putrezesc pe sol.
Simptome alergii de toamnă:
- congestie nazală
- senzația de mâncărime în cerul gurii sau în gât
- senzația de nas înfundat
- dureri de cap
Tratemente naturiste alergii de toamnă
„Cortizonul natural” sau coacăzul negru este un remediu eficient folosit atunci când răspunsul imun al organismului este unul exagerat.
Pentru a calma iritașiile pielii și pentru a reduce inflamațiile căilor respiratorii este recomandată utilizarea lavandei.
Medicamente folosite în tratarea aleriilor
Cele mai frecvente tratamente care ameliorează simptomele alergiilor sunt: antihistaminicile (medicamente ce inhibă efectele histaminei) și decongestionanții nazali (spray-uri sau picături care eliberează căile nazale).
De menționat este faptul că medicul este cel mai indicat pentru a recomanda un tratament pentru alergie, în același timp doza recomandată nu trebuie depășită.
Cum previi alergiile de toamnă
- evitarea ieșirilor în aer liber între 10:00-15:00, acesta fiind intervalul de maximă circulație a polenului în aer;
- utilizați pentru curățenia în locuință un aspirator cu flitru HEPA care previne eliberarea unei cantități mari de praf în aerul respirat
- curățarea țevilor, a filtrelor, înainte să dați drumul căldurii pentru prima dată;
- utilizarea unui umidificator de aer, astfel încat umiditatea în camera în care locuiți să fie în permanență între 30-50%;
- utilizarea unui dezumidificator, dacă în locuință este umezeala prea mare
- utilizarea unui purificator de aer care să filtreze particule de polen, praf, mucegai;
- folosirea unei măști de față care să vă acopere gura și nasul, în special când lucrați în gradina, sau când strângeți frunzele moarte.
Citește și: Alergia la ambrozie face ravagii. Schema celui mai eficient tratament
Înălțarea Sfintei Cruci 2019: Rugăciunea Sfintei Cruci și puterea ei... Telekom Romania introduce în oferte o aplicaţie de control parental prin care părinţii pot restricţiona accesul copiilor...