BOGAT IN VITAMINA E
Cu siguranta uleiul de porumb se remarca prin continutul bogat de vitamina E. Tocmai de aceea, contribuie la fortificarea sistemului imunitar si muscular. Datorita aceleiasi vitamine, cunoscuta si sub numele de "vitamina tineretii", uleiul de porumb este un antioxidant care incetineste procesul de imbatranire a organismului.
Totodata, mai contine vitaminele din grupa B, vitamina C si D, caroten, fosfati, microelemente, precum fier, mangan, cupru, crom si aluminiu.
Consumul frecvent de ulei de porumb mareste rezistenta organismului la boli infectioase. De asemenea, favorizeaza eliminarea excesului de colesterol si actioneaza ca un bun drenor al cailor biliare.
NU DEPASI DOZA ZILNICA RECOMANDATA!
Ai auzit de foarte multe ori ca trebuie sa elimini grasimile din alimentatie. Nu acelasi lucru te sfatuieste specialistul nostru, care iti recomanda sa acorzi atentie cantitatii. In ceea ce priveste uleiul de porumb, cantitatea zilnica recomandata este de 30-40 mililitri. De asemenea, este de preferat sa variezi uleiurile, pentru a profita de beneficiile nutritionale ale fiecaruia si de gustul acestora.
CONDITII DE PASTRARE
Pentru ca uleiul de porumb este fotosensibil, este necesar sa respecti cateva reguli simple. Trebuie sa il pastrezi la racoare, ferit de lumina, in sticle bine inchise, pentru a preveni oxidarea si rancezirea.
INGRASA?
Da, uleiul de porumb ingrasa, precizeaza specialistul nostru. Contine aproximativ 9 kilocalorii/gram. Astfel, nu trebuie sa il consumi in exces, dar il poti include cu incredere, dar cu masura in alimentatie.
UZ COSMETIC
Probleme cu caderea parului? Inainte de spalare, umezeste putin pielea capului, apoi maseaza-te cu cateva picaturi de ulei de porumb si infasoara parul intr-un prosop. Lasa-l sa actioneze doua ore, apoi spala-te cu un sampon pentru utilizari frecvente. Totodata, aplicat pe ten dupa demachiere, prin masaj usor, uleiul de porumb hidrateaza si catifeleaza pielea.
Citeste jurnalul.ro