- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Sunt importante cateva lucruri ce trebuie stiute inainte de a incepe trecerea de la lapte la alimentatie solida:
Cand?
In jurul varstei de sase luni. Alaptatul exclusiv este recomandat insa inainte de aceasta varsta. Pentru mamicile care au probleme cu laptele pediatrii recomanda lapte praf fortifiat cu fier.
Cum?
Incepe cu cate putin. Nu este nevoie sa te grabesti. Foloseste metoda "un aliment nou o data" pentru a introduce gusturi si texturi noi in dieta bebelusului. Aceasta modalitate ajuta si la detectarea alergiilor si inlesneste digestia. De aceea, ofera-i un aliment nou timp de trei-cinci zile si observa cum se simte cu el. In cazul in care reactioneaza prost, mergi la un consult pediatric si elimina alimentul din dieta sa.
Cat de mult?
Incepe cu doar cateva linguri la fiecare masa si copilul va sti singur cand sa se opreasca. Laptele insa trebuie sa ramana principala sa hrana in primele 12 luni, de aceea cantitatea nu este atat de importanta ca varietatea.
Cat de des?
De la patru la sase mese mici pe zi sunt recomandate, pentru ca bebelusii au stomacul mic, iar apetitul lor inca este in fluctuatie. Dupa ce s-a obisnuit cu mai multe tipuri de alimente, ofera-i la fiecare masa portii mici din doua-trei feluri de mancare.
Ce?
Primele mancaruri solide ale bebelusilor trebuie sa includa cereale fortifiate cu vitamine, facute cu lapte si piureuri fine de dovlecel, mazare, cartof dulce, mere, banane si pere. Dupa ce se obisnuieste cu acest tip de mancare, pot fi introduse altele noi.
Foto: the-parenting-magazine.com
VIDEO! Intact Media Academy: Descopera arta fotografica... FOTO! Gradini urbane - un trend eco...