Live acum
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

Bebelusul si animalul de casa, mereu sub supraveghere

Aveti un caine de cativa ani si in curand si un bebelus este pe cale sa intregeasca familia. Ai vrea ca cel mic sa doarma in pat cu voi, dar cainele este deja un companion de somn de multi ani deja. Este sigur pentru un bebelus sa fie in acelasi pat cu un caine?

Doctorii avertizeaza ca nu este recomandat. Desi cainele este mai in varsta si foarte bland, un copil mic ii poate starni sentimente de gelozie.

Animalele de casa in general nu trebuie lasate nesupravegheate in prezenta unui bebelus pentru ca nu se poate sti cu exactitate cum se va comporta intr-un anumit moment, oricat de bine considerati ca il cunoasteti.

Pe langa faptul ca exista anumite boli care pot fi transmise cu usurinta de la caine la bebelus, exista factorul de risc in ceea ce priveste siguranta celor doi. Chiar si in cazul in care cainele este foarte curat si sanatos, trebuie luat in considerare ca obiceiul de a lasa cainele sa doarma in acelasi pat cu stapanii poate sa il faca mai defensiv, deoarece va avea un sentiment mai acut de superioritate si ar putea simti nevoia sa-si apere teritoriul. Mai ales in cazul anumitor rase, cum ar fi Chiwawa care nu este chiar un caine de familie si s-ar putea simti puternic exclus la aparitia altui membru in casa.

Pana in jurul varstei de 7 ani, copilul nu trebuie lasat singur cu un caine. Accidente s-ar putea intampla: copilul ar putea speria cainele care doarme iar acesta, trezit brusc, l-ar putea musca. Sau animalul l-ar putea zgaria din greseala. In cazul unui caine mic, copilul este cel care ar putea rani fara sa vrea animalul.

Trebuie sa luati masuri de precautie, iar daca aveti deja un caine care doarme in pat, cel mai bine este sa il dezobisnuiti de acest obicei inainte de a avea un copil. Un bebelus implica foarte multa grija, dar si un nivel ridicat de stres, iar grija ca este in siguranta cu animalul familiei nu ar trebui adaugata pe lista.

Plus, cu un copil mic care plange toata noaptea, i-ati putea face o favoare cainelui, mutandu-i locul de somn in alta parte.

Recomandari