Ingrediente (pentru opt placinte mari):
- 12 porumbi de lapte
- 1/2 kg de umplutură (carne, ceapa, usturoi, condimente),
- 1 pui prajit
- 2 lingurite de unt
- o lingurita de ulei
- 2 lingurite de zahar granulat
- 1 l de lapte
- 3 linguri de sos de ardei iute
- 4 oua fierte tari
- 3 foi de busuioc
- o lingura şi jumătate de sare
Preparare: Se curata boabele de pe coceni, apoi se trec prin masina de tocat. Intr-o oala se pun untul cu ulei cald, se adauga pasta de porumb si se fierbe la foc lent, in timp ce se amesteca. Se adauga laptele si, pe masura ce se intareste, se pun sare, zahar si busuioc taiat fin.
Cand devine ca o pasta, se pregateste mancarea propriu-zisa. Se unge cu ulei fiecare recipient si se pun patru linguri pline cu umplutura, o bucata de pui prajit, dezosat, si un ou fiert tare taiat felii. Se acopera cu un strat de porumb de 3 centimetri. Se presara zahar si se asaza in cuptorul bine incins, pana cand zaharul incepe sa se caramelizeze.
sursa: Jurnalul National
foto: denvermagazine.com
Semineul, coltul boem al casei tale... Adolescentii cu acnee se gandesc mai mult la suicid...