Antena Căutare

Bucataria chiliana - pastel de choclo (Placinta de porumb)

Bucataria chiliana isi are originea in gastronomia coloniala. Reprezinta un amestec de influente si arome, de traditional si de nou, imprumutand din cea a altor culturi si adoptand ingrediente noi. Se imbina gastronomia spaniola cu cea a indigenilor. Multe feluri de mancare se prepara cu peste, dar si cu pasare si binecunoscutul porumb chilian. Una dintre ele este gustoasa placinta cu carne "pastel del choclo".

Ingrediente (pentru opt placinte mari):

- 12 porumbi de lapte

- 1/2 kg de umplutură (carne, ceapa, usturoi, condimente),

- 1 pui prajit

- 2 lingurite de unt

- o lingurita de ulei

- 2 lingurite de zahar granulat

- 1 l de lapte

- 3 linguri de sos de ardei iute

- 4 oua fierte tari

- 3 foi de busuioc

- o lingura şi jumătate de sare


Preparare: Se curata boabele de pe coceni, apoi se trec prin masina de tocat. Intr-o oala se pun untul cu ulei cald, se adauga pasta de porumb si se fierbe la foc lent, in timp ce se amesteca. Se adauga laptele si, pe masura ce se intareste, se pun sare, zahar si busuioc taiat fin.

Cand devine ca o pasta, se pregateste mancarea propriu-zisa. Se unge cu ulei fiecare recipient si se pun patru linguri pline cu umplutura, o bucata de pui prajit, dezosat, si un ou fiert tare taiat felii. Se acopera cu un strat de porumb de 3 centimetri. Se presara zahar si se asaza in cuptorul bine incins, pana cand zaharul incepe sa se caramelizeze.

sursa: Jurnalul National

foto: denvermagazine.com

Semineul, coltul boem al casei tale... Adolescentii cu acnee se gandesc mai mult la suicid...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x