Bucate de vara, din desaga plaiurilor rurale

Pirostrii, test, zalar (sistem prin care se atarna un ceaun deasupra focului). Odinioara, din bucatarioara de vara a taranului din Oltenia subcarpatica nu ar fi lipsit nici unul dintre aceste elemente ale instrumentarului casnic rural.2011/07/28//341006-3892557974_04737532ee.jpg


"Am o caldare de patru litri in care pun apa si o asez pe pirostrii. Dupa ce culeg fasolea, o rup si o pun in apa fiarta, impreuna cu o scarita de afumatura de porc. Dupa ce a fiert, se adauga morcovul si ceapa tocate, rosiile - date pe razatoare - si se lasa la fiert. Se drege cu ou si cu otet si se adau¬ga sare dupa gust".

Imi releva apoi cat de usor, schimband cate ceva, obtii un alt fel de mancare: "Daca facem mancarea scazuta si nu o mai dregem cu ou si otet, vom avea coaste de porc cu garnitura de pastai. In cazul in care renuntam la afumatura, se pune usturi, iar daca nu, punem maioneza si avem o salata".

Citeste si Jurnalul National!
Foto: happytellus.com/ flickr.com

Parteneri
Detaliul ascuns de la nunțile lui Kate și Pippa Middleton. Ce a purtat sora mai mică a Ducesei la ambele ceremonii
Puțini au observat detaliul ascuns de la nunțile lui Kate și Pippa Middleton. Sora cea mică a Ducesei de Cambridge a purtat un accesoriu atât ca domnișoară de onoare, cât și ca mireasă, la propria nuntă din 2017.
Catine.ro
Ultimele știri