Structurat sub forma unui tur ghidat interactiv prin cladirea Operei Nationale Bucuresti, programul propune elevilor din scoli si licee o vizita atat in foaierele si in sala de spectacol a institutiei, cat si o incursiune in partea „nevazuta" a teatrului: culise, ateliere si sali de repetitie.
Participantii la program au in acest fel sansa nu numai de a vedea spatiile care compun cladirea primei scene lirice a tarii, dar si de a-i intalni pe cei care lucreaza in spatele cortinei. Pot intelege, astfel, specificul muncii tuturor celor care contribuie la realizarea unei productii de opera sau balet.
Copiii au acum posibilitatea sa se apropie de doua genuri artistice care pot parea „inabordabile", prin familiarizarea cu toate elementele care compun un spectacol, de la libret si partitura, la decoruri, costume sau lumini.
Programul „Calatorie in lumea Operei" a debutat miercuri, 9 martie, primul grup care s-a bucurat de vizita in teatrul liric bucurestean fiind alcatuit din elevele clasei a XI-a U a Colegiului National Bilingv „George Cosbuc" din capitala, in data de 10 martie fiind randul micilor elevi ai clasei a IV-a B, a Liceului Bilingv "Miguel de Cervantes", sa beneficieze de turul ghidat interactiv.
Grupurile participa la program insotite de un cadru didactic si sunt formate dintr-un numar de maximum 25 de elevi. Continutul prezentarilor, structura vizitei si activitatile interactive (micro-ateliere de desen, vizionari de fragmente de spectacole/filme, dezbateri etc.) sunt adaptate in functie de varsta participantilor.
Etapa-pilot a programului va continua in lunile aprilie si mai, cu un numar de aproximativ trei grupuri in fiecare luna, urmand ca din stagiunea 2011-2012, programul sa fie extins.
FOTO: Hepta
Cum sa iesi dintr-o relatie. Punct si de la capat... VIDEO! Pasaport de excelenta pentru o tabara la Oxford...