Live acum
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Calendar ortodox 19 noiembrie. Pomenirea Sfântului Mucenic AZI, făcător de minuni și a Sfântului Varlaam

Ce sfinți sun prăznuiți pe 19 noiembrie în calendarul creștin ortodox.

E sărbătoare în calendarul creștin ortodox al zilei de 19 noiembrie

În calendarul creștin ortodox al zilei de 19 noiembrie sunt pomeniți o serie de sfinți, și anume, Sfântul Prooroc Avdie (Abdia), Sfântul Mucenic Varlaam, Sfântul Mucenic Azi, făcătorul de minuni.

De asemenea, în calendarul creștin ortodox al zilei de 19 noiembrie, în plin post al Crăciunului, este dezlegare la ulei și la vin.

Tot în această zi, pomenirea Sfântului Mucenic Varlaam.

Sfântul Mucenic Varlaam era din Antiohia Siriei. În vârstă fiind, acesta a fost prins pentru mărturisirea numelui lui Iisus Hristos şi adus la judecată înaintea păgânului voievod. Acolo, acesta a fost silit să aducă jertfă idolilor, dar pentru că nu a dorit să se supună, a suferit multe răni şi a fost suspus la munci grele. A fost bătut fără milă, după care l-au dus să se închine la idoli. A ținut mâna peste jertfelnicul cu foc aprins, a ţinut în mina cărbuni aprinşi cu tămâie, ca doar să arunce peste jertfelnicul necuraţilor idoli. Căci credeau că mucenicul, neputând a suferi să ţină în mina cărbunii cei aprinşi, îi va arunca împreună cu tămâia înaintea idolilor. Și-a dat sufletul, astfel, pentru Hristos.

Pomenirea Sfântului Mucenic AZI, făcător de minuni

Sfântul Mucenic Azi Acesta a trăit pe vremea împăratului Diocleţian. Despre acesta se știe că își petrecea viața în pustietate, făcând vindecări și minuni.

Tot pe 19 noiembrie sunt prăznuiți și sfinții Prooroc Avdie, Sfinţiii o sută cincizeci de ostaşi, care de sabie s-au săvârşit, sfintele femei, soţia şi fiica eparhului, care prin sabie s-au săvârşit, sfinţii doisprezece ostaşi, care de sabie s-au săvârşit, Sfântului Mucenic Agapie, care s-a săvârşit fiind sfâşiat de fiare, Sfântului Mucenic Iliodor, cel din Maghido a Pamfiliei.

Citește și:

Calendar ortodox noiembrie 2019: ce sărbători de cruce roșie sunt în luna lui Brumar

Recomandari