Antena Căutare

CALENDAR ORTODOX 20 martie. E sărbătoare mare! La mulți ani celor ce poartă acest mare NUME

La multi ani celor ce poarta numele!

CALENDAR ORTODOX 20 martie. Marți, 20 martie, e sărbătoare mare pentru toți creștinii ortodocși. La mulți ani celor ce-i poartă numele.

CALENDAR ORTODOX 20 martie. În calendarul ortodox sunt pomeniți Sfinţii Cuvioşi Părinţi, ucişi de arabi în Mănăstirea Sfîntul Sava cel Sfinţit și Sfântul Ierarh Nichita Mărturisitorul. Cei ce poartă numele Nichita, dar și derivatele sale, sunt sărbătoriți. Deși, oficial, ziua onomastică este celebrată pe 7 ianuarie, pe 30 martie au ocazia de a fi din nou în centru atenției.

Calendar ortodox 20 martie. Ce semnificație are numele Nichita

Acest prenume își are rădăcina de la numele grecesc ”Niketas”. Are la baza elementul nike, de la verbul nikao, adica a invinge (de unde si substantivul victorie - nike). Acest element se întalnește și la nume ca Nicolae, Nichifor sau Nicodim. Mai întalnim și formele de Nechita, Michita, Nichitus, Chita, Chitu, Chitila si altele.

Calendar ortodox 20 martie. Cine a fost Sfântul Ierah Nichita Mărturisitorul

În vremea eresului luptătorilor de icoane de pe vremea împărăţiei lui Leon Armeanul, Sfântul Ierarh Nichita s-a arătat mărturisitor al lui Hristos, de vreme ce s-a nevoit mult împotriva credinţei celei rele, mustrând şi lepădând dogmele cele necredincioase, apoi, învăţând şi sfătuind cu dreaptă credinţă a se închina icoanei lui Hristos, a Preacuratei Maicii lui Dumnezeu şi a tuturor sfinţilor. La mulți ani celor ce poartă numele Nichita, Nicolae, Nichifor sau Nicodim.

sursa: doxologia.ro, suntmamica.ro

Alimentul puternic inflamator pe care românii îl consumă aproape zilnic. E gustos, dar îngrașă
Pe lângă nutrienții precum proteinele și fibrele, carbohidrații sunt o parte importantă a...
Horoscopul zilei de 10 iunie 2023. Capricornii trec printr-o perioadă productivă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 10 iunie 2023 spune că nativii din zodia Capricornului trec printr-o...
Parteneri
Jeleu de zmeură. Gem de zmeură fără semințe, perfect pentru prăjituri
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x