Căutare Live

Calendar ortodox 26 noiembrie. Sărbătoare, sfântul care ocrotește copiii. Află cui spui La multi ani!

calendar ortodox 26 noiembrie sfantul Stelian, sfantul care ocroteste copiii. La multi ani celor ced poarta numele Stelian, Steliana, rugaciunea catre Sf Stelian,

calendar ortodox 26 noiemnrie sfantuls telian

Calendar ortodox 26 noiembrie. Este mare sărbătoare în calendarul creștin al zilei de luni, după ce, cu o zi înainte, mii de credincioși au participat la ziua de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului. Află ce sfânt e prăznuit și cui spui La mulți ani.

În calendarul creștin ortodox din 26 noiembrie, Biserica Ortdoxă Română îl prăznuiește pe Sfântul Stelian Paflagonul, ocrotitorul pruncilor și al familiei creștine. La mulți ani celor care poartă numele de Stelian, Steliana!

Calendar creștin 26 noiembrie. Sfântul Stelian, ocrotitorul copiilor

Sfântul Stelian s-a născut în secolul al VI-lea, la Adrianopolis, în provincia Paflagonia din Asia Mică (pe teritoriul Turciei de astăzi), într-o familie foarte bogată. Acesta a luat sub aripa sa mame și copii, căreora le-a oferit îngrijire.

Sfântul Stelian a devenit cunoscut în lumea ortodoxiei ca un ocrotitor al pruncilor. Și-a împărțit bogatia pe care o avea săracilor și s-a făcut monah. Se spune că a intrat într-o peșteră în care primea hrană de la dumnezeiescul înger. Acesta a primit puterea de vindeca poporul de diverse boli. Maicile care s-au rugat Sfântului Stelian au dobândit alți prunci, iar pruncii bolnavi au fost tămăduiți.

De aceea, în iconografie, Sfântul Stelian este reprezentat în mod tradițional cu un copil în brațe.
Moaștele Sfântului Stelian au fost aduse la București. Ele se gpsesc la Biserica Sfântul Stelian , denimită și ”Lucaci”.

Calendar Ortodod 26 noiembrie. Sfântul Stelian. Rugăciune

Cuvioase Părinte Stelian, sprijinitorul și călăuzitorul în rugăciunile noastre, patimile trupești biruind și împreună cu îngerii locuind, privești neîncetat mărirea cea gătită sfinților, de lumina cerească umplan-du-te.

Acum, în mărirea cerească viețuind și înaintea împăratului Hristos stând, nu uită pe credincioșii care cu îndrăzneală înaltă rugăciuni și cer sprijinul tău. Cel ce de la sânul maicii tale ai fost sfințit, și vas ales al Duhului Sfânt te-ai arătat, luând sub ocrotirea ta pe mame și pe copii, ferindu-i de întristare și de boală, arată-te grabnic vindecător al suferințelor și al bolilor sufletești și trupești ale celor ce te lăuda pe ține.

Cel ce din puștiul Paflagoniei ai făcut loc de preamărire a Sfintei Treimi, fă și din puștiul inimilor noastre țarina bine-plăcută a harului dumnezeiesc, în care să înflorească crinii cei mântuitori ai credinței și să se înmulțească roadele sfințitoare ale faptelor bune; ocrotește cu rugăciunile tale familiile și pe copiii noștri, cerând de la Milostivul Dumnezeu iertare de păcate, sănătate și mântuire, că prin ține și împreună cu ține să lăudăm numele cel sfânt al Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh. Amin.

La mulți Ani, Stelian, Steliana, Stelică, de Sfântul Stelian. Semnificație nume

Prenumele masculin Stelian se trage din cuvantul grecesc "stylos" care înseamnă stâlp. Deși este asemanator cu numele Stela (stea) nu are nicio legatura cu acesta. Sfântul Stylianos din sec VII este considerat a fi patronul copiilor. Este un nume cu impact, ce denotă, putrere, dar și dragoste. Stelian și Steliana sunt persoane de care depind ceilalți, pe care se bizuie oricine.

La mulți ani de Sfinții Constanțin și Elena! Semnificația puternică a numelor... Află care sunt avantajele centralelor termice pe lemne...
Parteneri
Cele mai frumoase izvoare termale din lume. Unde te poți relaxa iarna aceasta
Iarna se apropie cu pași rapizi și mulți își doresc să meargă în vacanță în locații de vis. Ți-am pregătit o listă cu cele mai frumoase izvoare termale din lume. Locuri inedite, pline de farmec, care te vor lăsa rapid fără cuvinte.
Catine.ro
Ultimele știri