In unele familii este locul unde se ia masa, unde se uita la televizor sau se citeste o carte, iar tendinta este aceea de a transforma aceasta incapere intr-un living, care desi mai deosebit amenajat fata de restul camerelor, este totusi un spatiu rezervat familiei.
Incet, incet ne scuturam de ideea unei camere mari, incarcata de o bibiloteca ce ocupa un perete si care abia poate fi mutata din loc de trei persoane, canapea uriasa, fotolii, combine muzicala a caror boxe fac muzica sa rasune in intreg cartierul. Se merge incet spre minimalism, iar camera devine mai practica decat inainte.
Foarte multi ani mentalitatea persoanei care cumpara ceva pentru casa era aceea de a vedea ce face vecinul: ce are nou? si-a schimbat usa, parchetul? In dulapuri se pastrau argintaria sau vesela "buna" care era scoasa atunci cand veneau musafirii.
Acest obicei se mai pastreaza, insa tendinta este aceea de a se renunta la el si la o viata traita pentru ochii celor din jur. Oamenii inteleg mai bine conceptul de casa ca si "acasa" si devin mai interesati de confortul propriu, de fericirea personala, decat de cea pe care cred altii ca o simti.
Mobilerul modern nu incarca inutil camera ci are scop mai mult functional. Se poarta culori vii, vesele, obiectele in stil pop art sau care transmit o stare, o poveste. Peretii au renuntat si ei la clasicul alb, sunt in culori puternice sau au reprezentari indraznete, de desen animat chiar.
Mobila masiva, pentru cei care inca o prefera, este in general in stil antic sau rustic. Se observa o intoarcere la elemente traditionale si imbinarea lor intr-un cadru modern. Vechile valori se transforma si acest lucru se reflecta in modul in care traim, in alegerile pe care le facem.
foto: freshmodernhouse.com
Cand devine imbaierea copilului un pericol?... Barbatul vs. exprimarea emotiilor...