Este bine sa aveti o idee destul de clara asupra animalutului pe care il veti aduce acasa, pentru ca la fata locului v-ati putea lasa luati de val. Multe animalute vi se vor parea dragalase si este posibil sa cumparati un iepuras, doar pentru ca este pufos si cel mic s-a indragostit de el la prima vedere si sa se dovedeasca o idee neinspirata pe termen lung.
Iepurele nu este tipul de prieten pe care l-ar putea avea intr-un catel sau pisica de exemplu, de aceea asigurati-va ca cel mic intelege care sunt diferentele dintre animale, cum se poate juca cu fiecare in parte, ce trebuie sa stie despre ingrijirea lui zilnica, de la plimbarile pe afara, la mancare si curatarea blanitei.
De aceea, in functie de varsta celui mic, trebuie sa decideti in primul rand care este capacitatea sa de a avea grija de un animalut si ce i s-ar potrivi. Poate vrea un pestisor sau un hamster pentru inceput. Este posibil sa nu fie pregatit inca pentru un catel. Un animal de casa il poate invata pe cel mic destul de multe lucruri valoroase, insa daca parintii fac toata treaba in locul lui, lectiile acestea se pierd.
Prietenia si grija
Copilul va invata ca prietenia se intretine si inca intr-un mod destul de simplu. Daca va hrani in mod constant catelusul, va observa ca acesta se apropie mai mult de el. Acelasi lucru se va intampla si daca el il va scoate la plimbare si se va juca cu el.
Isi va da seama ca prietenia cu alti copii nu este cu mult mai diferita. Se va apropia mai usor de cei cu care va imparti lucruri, carora le va da din dulciurile sale si cu care va petrece mai mult timp. Daca incearca sa evite responsabilitatile in ceea ce priveste ingrijirea catelului, ii puteti explica faptul ca parintii pot avea grija mai multa de el, insa ca si animalutul se va apropia mai mult de cel pe care il simte ca ii pasa de nevoile sale si sa ia acest lucru in considerare.
Foto: heartlandpetcremation.com