Antena Căutare

Ce este... ansoa

Un peste mic, subtire, argintiu si sarat, care se gaseste mai ales in Marea Neagra, Pacific si Atlantic. Insa cei mai buni - se spune - provin din Marea Mediterana.





Articolul continuă după reclamă

Conservati, se gasesc in mai toate supermarketurile.

Alege ansoa in ulei sau in sare. Uleiul de masline e cel mai bun sortiment pentru conserve.

Cum ii prepari
Daca sunt conservati in sare, trebuie sa-i scuturi un pic (pentru un gust puternic sarat) sau sa-i pui intr-o strecuratoare si sa-i clatesti (pentru o aroma mai subtila). Usuca-i cu un prosop de hartie inainte de a-i adauga in mancare. Ansoa conservati in ulei pot fi folositi direct din borcan.

Cum ii pastrezi
Conservele si borcanele trebuie tinute intr-un dulap racoros. Ansoa se strica repede odata ce a fost deschisa conserva, asa ca tine fileurile ramase acoperite cu ulei, intr-un recipient inchis ermetic, la frigider. Si consuma-le intr-un interval de doua zile.

Cum ii gatesti
Sunt ingredientul central din condimentul clasic englezesc, Gentleman's Relish. Dar exista multe retete in care ii poti folosi: salata niçoise sau Caesar, tapenade (pasta de masline si ansoa); ca topping pentru pizza sau ca ingredient in sosul pentru paste putanesca. Amesteca doua bucati cu un pic de unt si adauga-le peste peste sau miel la gratar.

Citeste si alte articole interesante numai pe Good Food!

5 lucruri pe care un barbat ar vrea ca o femeie sa le stie... Cum sa iti faci simpatii doar cu ajutorul gesturilor...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x