Conservati, se gasesc in mai toate supermarketurile.
Alege ansoa in ulei sau in sare. Uleiul de masline e cel mai bun sortiment pentru conserve.
Cum ii prepari
Daca sunt conservati in sare, trebuie sa-i scuturi un pic (pentru un gust puternic sarat) sau sa-i pui intr-o strecuratoare si sa-i clatesti (pentru o aroma mai subtila). Usuca-i cu un prosop de hartie inainte de a-i adauga in mancare. Ansoa conservati in ulei pot fi folositi direct din borcan.
Cum ii pastrezi
Conservele si borcanele trebuie tinute intr-un dulap racoros. Ansoa se strica repede odata ce a fost deschisa conserva, asa ca tine fileurile ramase acoperite cu ulei, intr-un recipient inchis ermetic, la frigider. Si consuma-le intr-un interval de doua zile.
Cum ii gatesti
Sunt ingredientul central din condimentul clasic englezesc, Gentleman's Relish. Dar exista multe retete in care ii poti folosi: salata niçoise sau Caesar, tapenade (pasta de masline si ansoa); ca topping pentru pizza sau ca ingredient in sosul pentru paste putanesca. Amesteca doua bucati cu un pic de unt si adauga-le peste peste sau miel la gratar.
Citeste si alte articole interesante numai pe Good Food!