O sursa bogata de proteine valoroase pentru activitatea creierului copilului tau in partea a doua a zilei o contin: ouale, laptele, banana, iaurtul, semintele de floarea soarelui si carnea de peste sau pui sau vita. Garnitura ideala langa aceste proteine este data de legumele in orice forma ar fi ele, preferabil proaspete, dar si sub forma de mancare, in cazul care cel mic nu e fan al cruditatilor.
Chiar si ordinea in care copilul mananca ce are in farfurie conteaza pentru randamentul lui in cursul dupa-amiezii. E de preferat sa manance intai proteinele si dupa aceea garnitura, ca sa isi invioreze creierul.
Un pranz sanatos pentru un copil de scoala are intre 600 si 800 calorii, cu o cantitate minima de grasimi si continand in echilibru proteine si carbohidrati. Daca pranzul contine multi carbohidrati (cum ar fi pastele) cu un sos alb cu grasime, e evident ca performanta intelectuala a copilului va fi diminuata dupa masa. Motivul? Digerarea acestor alimente „grele" necesita redirectionarea masiva a fluxului sanguin catre stomac, in defavoarea creierului.
Un exemplu de pranz foarte sanatos este un sandwich din paine cu cereale integrale, cu ton, cu rosie, salata verde si maioneza slaba in grasimi, urmat de un fruct (mar, para, portocala, pruna, strugure) sau un pahar cu lapte. Incurajeaza-ti copilul sa sara peste desertul de dupa masa de pranz si sa il manance dupa masa de seara, cand e necesar ca sa aiba creierul pregatit pentru somn si relaxare, dar nu mai tarziu de ora 7 seara.
sursa: sfatulparintilor.ro
sursa foto: the allergyguru.com
Secrete de bucatarie (2): Oul - sfaturi si metode de preparare... Dita Von Teese isi lanseaza propriul parfum!...