Ce trebuie sa iei in considerare? Desi bebelusii pot fi buni inotatori, medicul pediatru te-ar sfatui sa astepti pana implinste 8 luni, pentru a-i proteja sistemul imunitar inca foarte delicat.
Alege sa mergi la o piscina unde apa este mai mica. Desi copilul stie sa inoate, nu este indicat sa intre in bazinul pentru adulti pentru ca se pot intampla accidente. In agitatia din apa l-ai putea pierde din ochi o clipa si acest lucru ar putea avea consecinte grave.
Tine mereu copilul. Chiar daca inoata foarte bine. Cat are inca doar cativa anisori, daca mergi la piscina cu el si intrati in apa, nu il lasa sa inoate singur. Copiii mici se pot speria sau intra in panica si pot pierde controlul asupra miscarilor de inot.
O idee buna este sa folosesti un colac de inot si aripioare ajutatoare pentru a fi mai in siguranta, chiar si cand se descurca destul de bine in apa.
Apa din piscina trebuie sa fie calda. Un copil mic pierde mai repede din caldura corpului, de aceea daca temperatura apei nu este placuta, nu il lasa sa inoate pentru ca va raci. Daca incepe sa tremure, este semn clar ca trebuie scos din piscina.
Este recomandat sa cureti de fiecare data urechile copilului dupa ce face baie si sa le usuci, sa te asiguri ca nu a ramas apa inauntru pentru ca ar putea fi predispus la o infectie.
Cand te intorci acasa de la piscina fa-i mereu un dus prin care sa indepartezi anumite reziduuri si substante chimice care se gasesc in general in apa de bazin. Apoi da-l cu o crema hidratanta. Clorul din apa usuca pielea.
VIDEO! Selena Gomez este spion in noul videoclip... Sfaturi pentru bebelusii care sufera de colici...