Live acumChefi la cutite
Prime Time 20:00Chefi la cutite

Cele mai importante lucruri intr-o relatie de cuplu

Relatiile de iubire sunt complicate, cer multa atentie si nu de putine ori se sfarsesc prost, lasandu-i pe cei doi fosti parteneri cu inimile frante si cu ceva mai mult pesimism in ceea ce priveste gasirea fericirii. Cu toate acestea, chiar si cei mai patiti se aventureaza intr-o noua relatie atunci cand inima le este pusa din nou pe jar.

Sunt lucruri dupa care cei mai multi dintre noi tanjim la un moment dat in viata, pentru ca o relatie frumoasa de cuplu ne poate oferi un anumit echilibru, care ne ajuta mai apoi si in alte planuri.

1. Stabilitatea

Chiar daca schimbam orasul, tara, locul de munca, descoperim noi pasiuni si abandonam altele, avem nevoie si ca anumite lucruri sa ramana daca nu neschimbate, macar cat de cat stabile in viata noastra.

A avea alaturi o persoana draga pe care sa ne putem baza cand avem probleme, cu care sa impartim micile bucurii ale vietii si impreuna cu care sa ne dorim sa intemeiem o familie sunt lucruri importante pe care atunci cand le obtinem, ne ofera acel confort psihic de care avem nevoie.

Stim ca dupa o zi grea de munca, un esec sau o schimbare careia cu greu ii facem fata, cineva ne asteapta acasa si va fi acolo alaturi de noi.

2. Sprijinul moral

Intr-o casnicie sotii ajung sa se cunosca foarte bine reciproc, ceea ce ii face in timp si sa isi dea seama cum sa se ajute mai bine unul pe celalalt.

Ei isi stiu punctele slabe, isi inteleg zambetele incurcate sau perioadele de tacere si se cunosc unul pe celalalt dintr-o privire. De aceea nici nu este de mirare ca isi ridica moralul unul altuia si stiu ce incurajari sa isi ofere atunci cand au nevoie.

3. Optimism si incredere

Viata pare cu siguranta mai frumoasa atunci cand ne merge bine. Chiar daca avem probleme pe alte planuri, o familie implinita poate fi un refugiu in care sa simtim ca totul este ok in lumea noastra, in care totul este dominat de armonie.

Oamenii care au relatii frumoase, bazate pe respect si intelegere, au si un mod mai optimist de a privi viata in general, de a depasi neplacerile si a privi mai increzatori catre viitor.

Foto: realscience.org.uk


Recomandari