Live acumFilm: Blonda de la drept
Prime Time 20:00Film: Parker

Cinci trucuri pentru a-ti creste IQ-ul

Nu este imposibil sa iti cresti coeficientul de inteligenta, spun expertii. Secretul consta in a citi foarte mult si a medita in mod constant.

Renunta la vicii!

Faptul ca ii faci singur rau creierului tau este principalul impediment care te impiedica sa iti maresti IQ-ul. Renunta la alcool si tigari pentru ca celulele creierului sa fie suficient de bine oxigenate.

Odihneste-te!

Daca dormi suficiente ore pentru a fi odihnit in ziua urmatoare, creierul tau va putea fi capabil sa functioneze la parametri mult mai buni.

Mediteaza!

Prin meditatie, creierul este "tinut in priza" si astfel ii creste capacitatea de a stoca informatii si de a le folosi corespunzator.

Citeste!

Daca citesti, nu numai ca iti imbogatesti vocabularul, dar vei avea si o cultura mai vasta si iti vei stimula creierul sa patrunda intr-o lume necunoscuta.

Mananca numai alimente corespunzatoare!

Alimentatia are un rol important in determinarea coeficientului de inteligenta. Trebuie sa consumi fructe si legume care iti imbunatatesc starea de sanatate si care, totodata, iti sporesc si functiile creierului. Printre acestea se numara: avocado, afinele, somonul, alunele, semintele (de floarea soarelui, de susan, de in), cafeaua, fasolea, ovazul, orezul brun, ceaiul, ciocolata, scoicile, usturoiul, ouale, legumele cu frunze verzi.

Foto: io9.com

Recomandari