Cum decorezi casa in stil nautic

Daca vrei sa iti decorezi casa intr-un stil nautic pentru un aspect plin de prospetime si caldura, poti imbina elemente care sa iti aminreasca de casele de pe malul marii, aventuri marine si comori ingropate in adancuri.

Alege material natural cum ar fi lemnul si bumbacul. Alege obiecte care par vechi, dar din material de buna calitate, pentru ca look-ul nautic clasic este mereu la moda.

1. Pregateste casa pentru un decor nautic folosind o paleta neutral: nuante deschide de ocru, albastru si rosu. Se recomanda un mobilier alb. Patul de asemenea poate sa fie acoperit cu o patura moale si alba, iar perdelele pot fi fie albe sau albastre, in functie si de culoarea peretilor.

2. Adauga detalii in nuante de rosu, albastru si auriu. Ele pot insemna vaporase, permute, vaze aurii cu flori rosii.

3. Foloseste obiecte vintage din lemn. Un cufar in stil antic, ce pare incarcat de comori ascunse poate fi folosit pe post de masuta de cafea. Mai multe genti vintage de voiaj, asezate unele peste altele pot reprezenta noptiera. Alege o oglinda cu o rama simpla, din lemn natural se asez-o langa un dulapior sau semineu. Un scaun sau doua din trestie impletita vor complete atmosfera de vacant.

4. Te mai poti juca si cu scoici, simple sau pictate, pe care sa le pui in boluri sau direct pe mobilier din loc in loc, sau poti face un tablou cu nisi psi scoci aduse dintr-o vacant.

5. Pentru a da o nota mai rustica incaperii, foloseste covorase impletite manual, din panza usoara sau din plante de mare. O lampa cu o lumina difuza intr-o nuanta de albastru sau rosu poate de asemenea straluci colorat intr-un colt al casei.

Foto: algarve-villarentals.com

Ultimele știri