Antena Căutare

Cum pacalesti copilul sa manance sanatos

Includerea alimentelor sanatoase in dieta zilnica a unui copil, indiferent de varsta, este o vesnica lupta pentru parintii sai, cu atat mai mult cu cat exista multe atractii de jur imprejur care numai bine nu ii fac la sanatate si silueta. In multe cazuri, copilul are deja preferinte culinare care nu sunt in topul celor mai sanatoase alimente si parintii nu stiu cum sa procedeze sa ii introduca de acum incolo mancare plina de vitamine si minerale. Copilul este reticent la schimbari, mai ales cand e vorba de gusturi care nu ii convin.

Insa niciodata nu este prea tarziu, ne incurajeaza specialistii si consultantii de nutritie, conform relatarii pe pe weightlossresources.co.uk. Iata cateva mici „smecherii"' pe care le putem face spre binele lor, fara ca cei mici sa isi dea seama, spre satisfactia noastra.

1. Adauga mai multe legume in mancarea sa favorita, oricare ar fi aceea - de exemplu, felii subtiri de ciuperci in spaghetele sale bolognese indragite, sau felii foarte fin taiate de ardei gras rosu sau felii de rosii in piureul de cartofi.

2. Lasa-l sa manance portii mai mari de legume pe care le indrageste, cum ar fi mazarea, porumbul, morcovii mici.

3. Amesteca morcovii rasi cu cascavalul parmezan pe care il folosesti ca baza la sandwichuri ; culorile se amesteca asa ca s-ar putea nici sa nu observe morcovul suplimentar.

4. Daca n-ai de ales, cumpara carnati, mezeluri, dar cu grasime putina si prepara-le oricum numai nu prajite. Ideal e la gratar sau pe teflon, la foc mai mic, ca sa se topeasca si sa iasa cat mai multa grasime din ele. In paralel invata sa ii faci tu in casa amestecul pentru carnea de hamburgeri care ii place asa de mult, pe baza de carne de vita, sau cartofi modelul „wedges" pe care ii alege cu nesat din fastfood-uri.

Pur si simplu spala bine cartofii cu coaja cu tot, taie-i bucatele potrivite, da-le prin ulei de masline si sare si coace-i la cuptor pana cand sunt moi inauntru si crocanti in exterior. Daca ii faci hamburgeri in casa, adauga si patrunjel tocat marunt, un pic de morcov ras si nu ii praji in ulei, ci in tigaia teflon, la gratar sau coace-i in cuptor.

5. Cumpara varianta cu mai putine grasimi pentru cartofi prajiti la punga sau biscuiti sau orice produs in punga fosnitoare si ia punga cea mai mica disponibila la vanzare.

6. Adauga o mana de orz fiert, linte sau boabe de fasole in amestecul mancarurilor pe baza de carne tocata - copiii nu le vor observa intr-o tocana sau intr-o portie tip musaca de exemplu, mai ales ca nu vor fi dominante.

7. Cumpara sucurile lor preferate in varianta fara zahar, iar daca copiii protesteaza, gaseste o forma prin care sa le pui continutul acesta fara zahar in sticla standard cand ei nu sunt atenti.

8. Daca nu reusesti sa ii faci sa manance paine cu cereale integrale, macar incearca sa le dai painea alba cu boabe de cereale, in locul painii albe simple, pentru sandwich si paine prajita.

9. Daca la micul dejun copilul nu accepta sub nicio forma sa renunte la cerealele lui preferate invelite cu zahar din belsug, amesteca-le cu tipuri de cereale cu aport mic de zahar care se gasesc in comert, sau cereale de tarate sau orez, deci cu orice model mai sanatos de cereale gasesti. Functioneaza!

10. Foloseste paste din cereale integrale in loc de pastele din faina alba care fierb foarte usor si se sfarama sau lipesc de vas. Cand le prepari cu sosul specific de rosii pentru pastele bolognese de exemplu, e imposibil sa iti dai seama daca sunt sau nu paste albe.

11. Pentru copiii care totusi opun rezistenta in fata orezului brun sau pastelor din faina integrala, realizeaza un amestec jumatate orez alb si jumatate orez brun si la fel pentru pastele albe cu pastele din cereale integrale.

Citeste si Sfatul Parintilor

FOTO: almightydad.com

Tricks: Gapping sau cum sari de pe un obstacol pe altul... Adolescentii romani prefera calculatorul in locul bicicletei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist Vineri, 22.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x