Cum sa incalzesti locuinta cu raze infrarosii

 
+6 click pentru
galerie


Sistemul de raze infrarosii

Razele infrarosii sunt razele emise de soare raspunzatoare cu incalzirea pamantului si responsabile de "arderea" pielii daca stam prea mult la plaja in timpul zilelor de vara.

Principiul instalatiilor de incalzire cu infrarosii este ca nu incalzesc aerul dintr-o incapere (aer care se incalzeste si raceste foarte repede), ci sunt incalzite obiectele si peretii. S-a descoperit ca razele infrarosii pot parcurge o distanta foarte mare fara a-si pierde din putere si s-a incercat folosirea acestei calitati in optimizarea incalzirii locuintelor.

Exista mai multe tipuri de aplicatii pentru incalzirea locuintelor, dar si a halelor industriale de mari dimensiuni. Pentru locuinte exista varianta unor tablouri (asemanatoare ca aspect cu un televizor plat) care se monteaza pe pereti sau pe tavan. Exista si variante de tablouri care se monteaza pe podea.

Avantaje


Aceste echipamente sunt electrice, iar eficienta lor este de 100% de cele mai multe ori, ceea ce inseamna ca 100 W putere electrica sunt transformati in 100 W putere termica. Pornirea si oprirea tabloului termic se fac cu telecomanda si poate fi prevazut cu termostat ambiental. Durata de viata a unui astfel de tablou este intre 20 si 25 de ani. Un alt mare avantaj este ca nu produce zgomote si nici nu exista pericolul de intoxicare sau ardere, asadar nu necesita supraveghere continua.

Dezavantaje

Sunt foarte putine dezavantaje, dar unul dintre cele importante este pretul, care se ridica la cateva sute de euro. Daca e sa calculam insa economia de bani si sa pretuim confortul pe care ni-l ofera, acest aparent dezavantaj se transforma in avantaj. O alta mentiune este ca un tablou termic are nevoie de un circuit aparte tras din tabloul electric al casei, pentru a evita supraincarcarea firelor.

Citeste si Revista Felicia!
Foto: ventasalud.com

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe