Live acumSerial: Grand Hotel (SUA 2019)
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Cum să îți cureți încălţămintea de zăpadă şi umezeală. Trucurile care vor face ca pantofii să fie ca noi

Acum, în sezonul rece, curățarea încălțămintei ne poate da bătăi de cap. Trebuie să avem grijă căci putem deteriora pantofii. Din cauza soluțiilor care se aplică pe trotuare pentru a le curăța, materialul pantofilor pot avea de suferit. Iată câteva trucuri prin care ne putem curăța încîlțîmintea de zăpadă și umezeală.

Acum, în sezonul rece, curățarea încălțămintei ne poate da bătăi de cap. Trebuie să avem grijă căci putem deteriora pantofii. Din cauza soluțiilor care se aplică pe trotuare pentru a le curăța, materialul pantofilor poate avea de suferit. Iată câteva trucuri prin care ne putem curăța încălțămintea de zăpadă și umezeală.

Cizmele, ghetele şi bocancii de iarnă se curăţă şi se întreţin în funcţie de materialul din care sunt confecţionate.

Încălţămintea din piele întoarsă se şterge de noroi dar numai după ce acesta s-a uscat. Dacă nu, vei întinde murdăria pe o suprafaţă şi mai mare a materialului.

Cizmele din piele naturală se curăţă de noroi cu o cârpă moale, curată şi umedă. Nu se bagă sub jetul de apă pentru că se poate deteriora materialul.

Urmele lăsate de umezeală, de sare dar şi de soluţiile antiîngheţ care sunt împrăştiate pe străzi şi trotuare pot afecta iremediabil încălţămintea. Dacă ţi-ai pătat cizmele, acestea trebuie foarte repede curăţate. Puteți prepara o soluţie din oţet alb şi apă călduţă. După ce s-a îndepărtat stratul de noroi sau praf, se freacă uşor cu oţet zona afectată, iar apoi se usucă cizmele cât mai bine. Nu se pune încălţămintea la uscat pe calorifer, deasupra aragazului sau în apropierea altor surse de căldură.

Citește și VIDEO. Trucurile pe care orice şofer trebuie să le ştie. Cum să deszăpezești mașina rapid

Se continuă operaţiunea schimbând apoi cârpa cu alta uscată. Se usucă încălţămintea, apoi i se dă luciu folosind o cremă de pantofi, lapte demachiant sau lapte de corp.

Cizmele din material textil pot fi spălate la maşina de spălat, la un program scurt şi la o temperatură scăzută. Nu se adaugă detergent, iar după încheierea ciclului de spălare, se pune în funcţiune opțiune de centrifugare a mașinii.

Sursa: adevarul.ro

Recomandari