Cum sa-ti pastrezi catelul, chiar daca esti alergic

Pana nu de mult se credea ca alergia la parul de animale te impiedica sa fii fericitul posesor al unui catel. Dar masurile de igiena si cateva reguli stricte fac posibila convietuirea

Desi iubesc animalele, alergicii se tem de traiul in comun cu acestea, fapt ce-i priveaza de toata caldura, dragostea si devotamentul pe care ele sunt capabile sa le daruiasca. Acum avem informatii menite sa-i linisteasca - exista metode de a scapa de neplacerile cauzate de sensibilitatea sporita la par de animal.

Stim ca persoanele care sufera de alergii au diverse manifestari cum ar fi rinitele, conjunctivite sau chiar iritatii ale pielii, insa ele se pot reduce printr-un contact minim cu factorul care produce disconfortul. Si acesta nu este animalul, ci parul lui. Se respecta cateva reguli stricte si problema e rezolvata. Iar convietuirea cu un caine nu va mai fi considerata de neconceput.

2011/07/27//340105-33678-big_nail.jpg

Reguli de convietuire cu un animalut de casa:

1. Cainele nu trebuie sa doarma impreuna cu alergicul in aceeasi camera.

2. Nu lasa cainele sa se urce in patul tau.

3. Blanita animalului are nevoie de perieri repetate, mai dese (cam doua-trei sedinte de periaj pe saptamana). Operatiunea trebuie sa intre in atributiile unui alt membru al familiei, nu ale alergicului.

4. Imbaierea saptamanala a catelului. Este recomandata consultarea unui veterinar care sa indice tipul samponului pe care sa-l folosesti, fiind vorba de spalari frecvente. Altfel cainele va avea de suferit din cauza uscaciunii pielii. Dupa fiecare baie, aplicam lanolina pe pielea catelului si-l masam usor pana cand unguentul se absoarbe.

5. Eliminam din casa carpetele si covoarele cu parul lung si, pe cat posibil, le aspiram si le curatam mai des pe cele ramase. Indicat ar fi sa avem in casa parchet sau placi ceramice, acestea putandu-se igieniza cu usurinta. 6. O alta metoda eficienta este montarea in casa a unui filtru de aer, insa acesta este destul de costisitor.

Curatarea frecventa a suprafetelor din casa de depuneri de praf, scame si saliva lasate de catel. Toate acestea vor contribui la reducerea manifestarilor alergice. In schimbul tuturor acestor eforturi, vei avea un prieten loial si rabdator acasa, la a carui vedere iti vei recapata buna dispozitie, indiferent cat de obosit esti.

Foto: animals.desktopnexus.com
Citeste si Revista Felicia!

Ultimele știri