- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Micutele fructe sunt carnoase, de culoare rosie sau galbena, au un gust dulce sau amarui si sunt foarte benefice organismului. In afara de pulpa, se folosesc si cozile pentru ceaiuri, dar si semintele.
Se coc in iunie, de aceea acestei luni i se mai spune si Ciresar sau Ciresel. Site-ul prokid.ro ne spune de ce micutele fructe nu trebuie sa lipseasca din alimentatia copilului nostru si pentru ce sunt bune acestea:
• pentru copii cu deficiente de crestere;
• pentru anemici;
• au o puternica actiune detoxifianta si depurativa;
• se recomanda reumaticilor;
• sunt bune pentru persoanele care au litiaze renale si biliare;
• se recomanda hepaticilor in reglarea functionarii ficatului;
• in stari avansate de oboseala;
• regleaza functiile aparatului digestiv, in special fermentatia intestinala;
• cresc acuitatea vizuala;
• elimina toxinele din organism;
• cozile de cirese au proprietati medicinale recomandate in bolile cailor urinare;
• sunt recomandate si in curele de slabire;
• ca uz extern, in cosmetica, se folosesc ca masca impotriva tenurilor uscate si obosite.
Ce contin ciresele?
Aceste fructe gustoase si hranitoare sunt foarte bogate in vitamine si minerale, cu precadere potasiu si provitamina A. Ciresele contin 75-85% apa, zaharuri, acizi organici, vitaminele A, B1, B2, B6, C, E, P, PP, potasiu, fier, calciu, magneziu, fosfor, sulf, zinc, cupru, mangan.
Cum alegem ciresele?
Atunci cand alegeti ciresele tineti cont de aspectul lor: sa fie frumoase, carnoase, coapte si tari. Cele moi nu rezista mult timp. Alegeti-le intotdeauna pe cele care au si coada. Ciresele tinute la congelator nu-si altereaza continutul de substante minerale. Inainte de a le folosi, spalati-le bine.
Citeste libertatea.ro