Ingrediente:
- 140g de unt, moale;
- 140g de zahar fin;
- 2 oua;
- 140g de faina obisnuita;
- 1 lingurita praf de copt;
- 1-2 linguri de lapte.
PENTRU UMPLUTURA
- 100g de unt, foarte moale;
- 140g de zahar pudra, plus extra pentru presarat;
- 2-3 linguri gem de capsune sau de zmeura;
- bombonele sau zahar colorat, pentru decor.
Mod de preparare:
1. Se incalzeste cuptorul la 180˚ C/gaz 4. Se ung si se captusesc doua forme de tort.
2. Untul si zaharul se bat cu mixerul pana se obtine o crema. Se adauga treptat ouale, faina si praful de copt. Se adauga suficient lapte compozitiei, astfel incat sa se scurga repede de pe lingura. Se toarna aluatul in cele doua forme si se da la cuptor 20 de minute sau pana cand o scobitoare, infipta in aluat, iese curata. Se rastoarna blaturile pe un gratar de sarma si se lasa la racit.
3. Pentru umplutura, se bate untul pana devine cremos, apoi se adauga treptat zaharul pudra. Se intinde crema de unt pe unul dintre blaturi, pana la margini. Peste acest strat, se intinde unul de gem de capsune. Se pune al doilea blat deasupra si se apasa pana crema de unt iese un pic in afara marginilor. Bombonelele se preseaza, cu ajutorul unei lingurite, pe aceasta margine de unt. Aceasta operatiune creeaza destula dezordine, astfel incat este recomandat ca farfuria pe care se afla prajitura sa fie pusa pe o tava. Prajitura se presara cu zahar pudra, dupa preferinte.
Citeste si Good Food!
3 retete rapide pentru masa festiva de Craciun... Bijuterii in valoare de 60 de milioane dolari vor fi scoase la vanzare la New York...