Ingrediente:
4 albusuri
200g zahar pudra
200g crema de lamaie
3 fructul pasiunii, se storc semintele si
se pastreaza separat de sucul obtinut
150ml frisca lichida
10 capsuni, curatate si taiate bucatele
sare
Mod de preparare:
• 1. Se incinge cuptorul la 180°C. Se tapeteaza cu hartie pentru copt o tava (aprox. 23cm x 30cm). Se bat albusurile cu un strop de sare pana capata consistenta. Se adauga cu grija zaharul, amestecand continuu, pana ce amestecul devine tare si lucios. Se toarna un strat egal in tava si se lasa la cuptor 15 minute, pana ce devine crocant pe margini. Se scoate si se lasa sa se raceasca complet.
• 2. Se rastoarna bezeaua pe o hartie pentru copt noua, se scoate cu grija hartia cea veche si se arunca. Deasupra se intinde crema de lamaie si se presara cu semintele de fructul pasiunii. Se bate frisca impreuna cu sucul de la fructul pasiunii si se asaza deasupra stratului de crema de lamaie. Se presara cu bucati de capsuni. Se ruleaza bezeaua pe lungime, ajutandu-va de hartia pentru copt pentru a o intoarce. Se asaza pe o tava pentru servit si se pudreaza cu zahar.
Citeste si Good Food!