PENTRU BLATUL DE VANILIE SI CIOCOLATA
PENTRU BLATUL DE CARAMEL SI DE CARAMEL CU CIOCOLATA
225g de unt foarte moale, plus extra pentru ungere
175g de zahar brun deschis la culoare
50g de zahar brun inchis la culoare
175g de faina
85g de migdale macinate
2 lingurite praf de copt
3 oua
150ml de iaurt natural
1 lingurita extract de vanilie
1 lingura de cacao
PENTRU A ASAMBLA
1 cutie de 400g de caramel (sau dulceata de lapte)
140g de ciocolata neagra
140g de ciocolata cu lapte
300ml de smantana dulce
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 160° C/gaz 4. Se ung si se tapeteaza cu hartie de copt doua forme de tort cu diametrul de 20cm. Pentru blatul de vanilie & ciocolata, se amesteca toate ingredientele cu un mixer, cu exceptia pudrei de cacao. Se scoate jumatate din amestec intr-un alt vas si se incorporeaza cacaua. Se pun amestecurile in tavi si se coc 20-25 de minute pana cand un betisor infipt in centrul aluatului iese curat.
2. Se repeta primul pas pentru blatul de caramel si caramel cu ciocolata, din nou lasand cacaua deoparte prima data cand se face amestecul, apoi impartind amestecul in doua si amestecand cacaua intr-una dintre cele doua jumatati. Se coc la fel ca mai sus.
3. In timp ce se racesc blaturile, se topesc impreuna ciocolata neagra si ciocolata cu lapte intr-un vas asezat deasupra unei cratite cu apa ce fierbe la foc mic. Se ia de pe foc, se incorporeaza smantana si se raceste pana cand se poate intinde.
4. Dupa ce se racesc blaturile, se intinde o treime din caramel peste blatul de vanilie si se asaza deasupra blatul de caramel. Se intinde o alta treime de caramel si se asaza blatul de caramel cu ciocolata, apoi se intinde ultima treime de caramel si se asaza blatul de ciocolata. Se intinde glazura de ciocolata peste intreg tortul si se serveste. Se poate pastra la racoare, intr-un recipient etans, pana la 3 zile.
Citeste mai multe retete interesante pe Good Food!