Ingrediente
140g de zahar brun
100g de miere lichida
200g de unt sarat (frantuzesc)
100g fulgi de nuca de cocos
140g fulgi de migdale
300g de cirese confiate, taiate felii
4 linguri de faina
250g de ciocolata taiata grosier (poate fi alba, neagra, cu lapte sau un amestec din cele trei)
Preparare
1. Se incinge cuptorul la 200º C/gaz 6. Se pun zaharul, mierea si untul intr-o tigaie mare si se topesc incet. Cand zaharul este complet topit, se adauga - amestecand incet - nuca de cocos, fulgii de migdale, ciresele si faina.
2. Se intinde hartie de copt in tava si se toarna compozitia din tigaie intr-un strat uniform si subtire - micile goluri din compozitie se vor umple in momentul coacerii. Se pune la cuptor pentru 10-12 minute pana capata o culoare aurie; apoi se scoate din cuptor si se lasa la racit pentru a se intari.
3. Se topeste ciocolata la bain-marie (intr-un vas mic, termorezistent, pus intr-o oala cu apa care fierbe incet). Daca folosesti mai multe tipuri de ciocolata, se topesc in vase separate. Se intinde hartie de copt in a doua tava, peste care se rastoarna cu atentie compozitia de biscuit si se indeparteaza hartia de copt de deasupra.
Ciocolata topita se intinde peste biscuit, iar daca folosesti mai multe tipuri de ciocolata, intinde in zone separate, lasand putin spatiu intre ele. Se lasa la racit pana se intareste complet ciocolata. Se foloseste forma de taiat si se decupeaza florentinii prin apasare. In cazul in care compozitia s-a intarit si forma intra mai mult in palma decat in compozitie, foloseste o farfurie mica pentru a presa.
CIteste mai multe retete interesante pe Good Food