Antena Căutare

Desert: Pere in vin umplute cu ciocolata

Acesta este un desert deosebit, foarte aromat si usor de preparat.

Ingrediente

- 6 pere nu foarte moi;

- 400 ml vin rosu;

- 1litru apa;

Articolul continuă după reclamă

- 150 g zahar tos + 3 linguri pentru presarat;

- 2 batoane scortisoara;

- 5 teci cardamom;

- 100 g ciocolata amaruie;

- 100 g alune de padure;

- 50 g merisoare;

- 150 g unt, topit;

- 6 foi mari de placinta.

Mod de preparare

1. Pune la fiert apa, vinul, zaharul, scortisoara si cardamomul. In acest timp curata perele de coaja si scoate-le semintele.

2. Cand apa cu vin incepe sa fiarba, pune perele in oala. Daca nu sunt complet acoperite de lichid, mai adauga putina apa. Lasa la fiert cam 20 de minute, sau pana ce perele s-au inmuiat. Lasa perele sa se raceasca in lichid. Daca nu ai timp, poti continua pregatirea retetei a doua zi.

3. Incalzeste cuptorul la 180 C. Taie ciocolata si alunele in bucati nu prea mari. Amesteca ciocolata, alunele, merisoarele si 50 g de unt topit. Scoate perele din lichid (pe care il pastrezi) si umple-le cu amestecul de ciocolata. Ceea ce ramane imparte in 6 parti egale.

4. Taie foile de placinta in 4, sau in bucati destul de mari sa cuprinda perele. Intinde o foaie de placinta, unge-o cu unt topit si presar-o cu zahar. Peste ea pune inca 3 foi de placinta, ungandu-le cu unt si zahar. In centru pune 1 parte din amestecul de ciocolata. Deasupra pune o para si infasoara in jurul ei foile de placinta. Unge-le cu putin unt si presara-le cu putin zahar. Repeta acelasi mod de pregatire pentru celelalte 5 pere

5. Unge o tava cu putin unt si pune in ea perele. Coace-le la 180 C cam 20 minute, sau pana cand devin aurii. In acest timp scoate scortisoara si cardamomul din lichid. Fierbe lichidul pana cand se caramelizeaza putin si devine un sirop gros.

6. Serveste cate o para in 2-3 linguri de sos de vin.

Citeste si alte retete interesante pe Good Food!

Tatuaje amuzante inspirate de personajele din South Park!... Cum sa alegi ciocolata potrivita pentru gatit...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x