Ingrediente:
- 2/3 cana de faina alba;
- 1 lingurita de praf de copt;
- 1/2 lingurita de bicarbonat;
- 1/2 lingurita de scortisoara;
- 1/2 lingurita de nucsoara;
- 1/4 lingurita de sare;
- 2 oua mari;
- 3/4 cana de zahar tos;
- 1/2 cana de ulei de floarea soarelui;
- 1 cana de piure de dovleac copt;
- 1/3 cana de stafide aurii.
Glazura de branza:
- 200g de branza de vaci;
- 1 cana de zahar pudra;
- 1 lingura de coaja de lamaie;
- 2-3 linguri de suc proaspat de lamaie.
Mod de preparare
1. Dovleacul se curata, se taie felii subtiri si se coace la cuptor pentru circa 2 ore. Apoi se incinge cuptorul la 180 de grade. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava de 32X22 cm.
2. Se pune faina, sarea, bicarbonatul, praful de copt, scortisoara si nucsoara intr-un castron.
3. Intr-un castron mare se bat ouale cu zaharul, pana se albesc. Se aduga uleiul si apoi piureul de dovleac.
4. Se adauga amestecul de faina, apoi stafidele. Se toarna aluatul in tava si se coace 25-30 de minute. Se lasa la racit complet, in tava, inainte de a pune glazura.
5. Pentru glazura se bate branza impreuna cu zaharul, cu mixerul, se adauga coaja de lamaie si suc de lamaie pana cand glazura devine fina si usor de intins.
Citeste si alte retete pe Good Food!
9 semne ca te insala!... FOTO! Vezi mireasa suprema a lui Oscar de la Renta!...