- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
400g gem de capsuni/gutui/caise
o mana de nuci prajite
3 oua
1 cana de zahar
1 lingurita de bicarbonat
½ cana de lapte
1 pachet de unt
2 cani faina
coaja de la o lamaie, vanilie
½ cana de zahar vanilat pentru glazura
Mod de preparare:
1. Se amesteca galbenusurile, cana de zahar, vanilia, bicarbonatul si coaja de lamaie. Le pun in robotul de bucatarie pentru ca isi face singur treaba, iar eu imi vad de ale mele.
2. Se topeste untul. Eu il bag la microunde pentru ca este mult mai comod si mai rapid.
3. Se adauga in compozitie untul topit si cele doua cani de faina.
4. Compozitia se pune intr-o tava unsa cu unt si acopertita cu o foaie de copt, apoi se da la foc potrivit.
5. Dupa aproximativ 30 de minute se face testul scobitorii; se infige o scobitoare in blat si, daca ramane curata cand o scoti, se poate trece la partea a doua.
6. Se pune deasupra cu un strat generos de gem si nuci prajite apoi se mai da 10 minute la cuptor.
7. Se bate albusul cu jumatate de cana de zahar pudra pana se face o bezea teapana, care se asaza peste prajitura dupa ce este scoasa din cuptor.
Foto: Good Food