Cea de-a patra editie a evenimentului ajuns deja de notorietate se va desfasura in zilele de 24, 25 si 26 septembrie in Parcul Tineretului din Bucuresti.
Organizatorii isi propun ca anul acesta sa le aduca bucurestenilor o parte din mostenirea gastronomica a Uniunii Europene. Bucatari romani, dar si din afara tarii vor prepara bucate specifice celor 27 de state membre UE.
In acest sens printre campaniile care se vor desfasura in cadrul festivalului sunt demne de luat in seama workshopul organizat de Jurnalul de bucatarie intitulat
"Povestile bucatariei romanesti", in cadrul caruia doritorii pot afla povestile gastronomiei noastre traditionale, dar vor putea si gusta din bucatele culese de regretatul Radu Anton Roman. Workshopul se va derula intre orele 14:30-16:00 si va fi moderat de Simona Lazar, editor al Jurnalului de bucatarie.
Vor gati pentru dumneavoastra tanarul si talentatul chef Radu Gerhes care va prepara, din cartea lui Radu Anton Roman, o apetisanta "Saramura de crap", dar si Nicoleta Sandulache, blogger culinar, care va oferi spre degustare o reteta de familie: "Tochitura lu' tanti Florica", reteta premiata la concursul "Scrie si tu «Povestile bucatariei romanesti»" si publicata intr-un capitol special al cartii, care reuneste sugestii culinare primite de la cititori.
Cartea se poate gasi si la standul special amenajat de Jurnalul National in cadrul Bucharest Food Festival, alaturi de alte produse - carti, CD-uri, DVD-uri - marca Jurnalul.
Cumparatorii "Povestilor de bucatarie" vor beneficia de oferte exceptionale si de reduceri pe masura. De asemenea, va invitam sa participati la concursul "GATESTE ROMANESTE", in care se poate inscrie orice cumparator care va achizitiona cel putin un produs marca Jurnalul.
La finalul targului Bucharest Food Festival, in urma tragerii la sorti, castigatorul va fi premiat cu o colectie completa din "Povestile bucatariei romanesti".
Tot pe durata BFF, cunoscuta revista de gastronomie Good Food va continua campania "Copiii in bucatarie". Timp de trei zile, copiii, cu varste cuprinse intre 8 si 14 ani, vor participa la competitie, astfel: vineri vor face salata, sambata vor prepara sendvisuri, iar duminica deserturi.
Din juriu vor face parte neobositul chef Antonio Passarelli, echipa Good Food si copiii care au castigat in competitiile derulate de-a lungul anului. "Vom aduce din nou copiii in bucataria Good Food, intr-o competitie care a devenit traditionala pentru revista noastra.
O data cu aceasta campanie i-am apropiat pe copii de bucatarie, i-am imprietenit cu ingredientele proaspete si sanatoase", a declarat Cristina Mazilu, redactor-sef Good Food.
Tot in cadrul Bucharest Food Festival va fi preparat un sendvis ce va avea 27 de metri lungime - cate state fac parte din UE - si va contine din produsele traditionale fiecarui stat: bagheta din Franta, branza din Olanda, sunca din Spania, Italia si Romania, unt, maioneaza si alte ingrediente savuroase din tari care si-au castigat un renume prin ele. La final acesta va fi donat unui asezamant social.