Live acumAsia Express - Drumul Comorilor
Prime Time 20:30Asia Express - Drumul Comorilor

Labradorul, cel mai iubit caine din SUA

Labradorul Retriever este cel mai popular caine de rasa din Statele Unite, pentru al 18-lea an consecutiv, dupa cum informeaza Clubul American de Chinologie.Dupa Labrador Retriever, pe locul doi in preferintele americanilor s-a clasat simpaticul Yorkshire Terrier cu aproape 42.000 de inregistrari, urmat de ciobanescul german, Golden Retriever, Beagle, boxer si Dachshund. Topul 10 este completat de buldog, pudel si Shih Tzu.

"Jucausul labrador domneste inca in clasament, dar buldogul, cu natura lui docila si adaptiva, castiga teren ca un favorit al familiei", a declarat purtatorul de cuvant al clubului American de Chinologie, Lisa Peterson.

Buldogul a avansat in clasament, inregistrand o crestere in preferinte cu 69 de procente in ultimii 10 ani, sarind doua locuri anul acesta pentru a ocupa pozitia a opta. Anul trecut, acesta a ajuns pentru prima data in top 10, dupa 70 de ani.

Alte rase care au inregistrat anul trecut cresteri in preferintele iubitorilor de animale din SUA au fost Bull Terrier-ul in miniatura, ce a inregistrat o crestere cu 109 procente, Bull Terrier-ul (102%) sau Straffordshire Bull Terrier (69%).

Au existat si tipuri de caini ce au inregistrat un declin in 2008 in topul preferintelor, cum ar fi Lhasa Apso, mai jos cu 80%, Rottweiler-ul (-76%), Schipperke (-75%) si Basset Hound-ul (-66%). Terrierul Glen of Imaal, cu 32 de inregistrari, si Foxhoundul englez si american, fiecare cu cate 17 inregistrari, s-au dovedit a fi cele mai putin populare rase de caini.

Sursa: Intact News
Foto: www.picsdigger.com

Recomandari