Căutare Live

Liceeni din New York, bolnavi de isterie in masa

O boala misterioasa afecteaza mai multi elevi de la un liceu din vestul statului american New York, relateaza portalul Live Science.

In primele luni de la inceperea anului scolar, mai multi elevi au inceput sa aiba ticuri involuntare si alte simptome ciudate. Periodic, au spasme la nivelul bratelor, gatului sau al fetei. Uneori, aceste simptome sunt insotite si de tipete necontrolate.

Asistentele medicale de la liceul din orasul Le Roy si mai multi medici renumiti din New York i-au examinat pe elevi, dar nu au putut gasi o cauza biologica a simptomelor.

Scoala a fost verificata pentru a se cauta urme de mucegai, plumb sau monoxid de carbon, factori care ar fi putut cauza boala tinerilor. Rezultatele testelor au fost negative, ceea ce i-a nemultumit pe parintii copiilor care nu stiu de ce afectiune sufera acestia.

Simptomele elevilor sunt similare cu cele ale tulburarii de conversie, o boala sociogenica, pe care medicii o cunosc, dar nu au reusit sa o inteleaga. Denumirea populara a acestei afectiuni este isteria in masa, dar nu s-a confirmat ca ea este responsabila de problemele prin care trec tinerii americani.

Foto: hepta.ro

Dacia Duster va fi lansata in Marea Britanie. Afla cat costa modelul!... VIDEO! Fingerboarding-ul, cel mai nou sport cu... degetele!...
Parteneri
Ce este grăsimea abdominală. 4 motive care pot duce la apariția acesteia
Grăsimea abdominală, așa cum îi spune și numele, este acea grăsime care se acumulează în zona abdomenului. Cunoscută și drept grăsime viscerală, aceasta acaparează organele abdominale, printre care ficatul și intestinele. Aceasta este extrem de periculoasă pentru sănătatea noastră și poate duce la creșterea riscului de a face diabet.
Catine.ro
Ultimele știri