Mersul la sala faciliteaza renuntarea la fumat

Cercetatorii americani au descoperit ca ridicarea de greutati precum si alte exercitii fizice efectuate la sala nu ajuta doar la intarirea muschilor ci si la renuntarea la un obicei nociv: fumatul.

O echipa de cercetatori de la Spitalul Miriam din Rhode Island a efectuat un experiment inedit. Cei 50 de fumatori ce s-au oferit sa participe la studiu au aveau varsta cuprinsa intre 18 si 65 de ani si toti declarasera ca fumeaza minim 5 tigari pe zi.

Inainte de a fi impartiti in doua grupe egale subiectii au beneficiat de o sedinta de 15-20 de minute de terapie care sa-i ajute sa renunte la fumat, apoi au primit plasturi cu nicotina pentru a inlocui tigarile pe perioada experimentului. Toate activitatile efectuate in cele 3 luni cat a durat cercetarea au fost comune pentru ambele grupuri, mai putin una: mersul la sala. Acesta a fost practicat decat de grupul experimental.

La finalul experimentului, jumatate din cei ce au fost la sala s-au lasat de fumat, in timp ce in celalalt grup un procent de 8% din membri reusise acest lucru.

Ultimele știri