Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la circ

New York: O studenta si-a descoperit singura o tumoare

Amanda Walters, in varsta de 20 de ani din New York, studenta la Patologia Discursului, a observat ca are probleme cu propriul discurs. Aceasta descoperire a dus la o alta, si mai importanta: o rara tumoare cerebrala, ce necesita o operatie foarte dificila.

Amanda Walters, care studia pentru a deveni un terapeut al discursului, a realizat ca ceva era in neregula cu ea inca de la ineputul lunii septembrie.

"Aveam o pronuntie nedeslusita. Am observat acest lucru, fiindca pe asta se bazau studiile mele. Pentru oricine altcineva nu era evident. Mana mea stanga tremura, iar bratul meu nu era foarte sigur pe el. Scapam lucruri din mana, eram foarte neindemanatica", a declarat fata.

Amanda Walters a decis sa apeleze la un consult medical, dupa ce a incercat sa sustina o prezentare in fata clasei, dar nu a reusit sa articuleze niciun cuvant. Dupa o serie de teste, doctorii de la Spitalul Universitar North Shore i-au descoperit o tumoare PXA.

Tumoarea crestea de mai multi ani, poate chiar de la nastere, in acea parte a creierului care controleaza vorbitul, insa simptomele nu s-au facut simtite pana in luna septembrie.

Studenta a fost extrem de suparata atunci cand o asistenta i-a spus de tumoare. "Pana in acel moment nu mi-am rupt un os, nu am avut o vanataie, nimic. Am devenit extrem de nervoasa, eram in faza de negare. Plangeam in fiecare zi, pentru ca stiam ca eram nevoita sa ma operez", a mai spus Amanda.

In timpul unei interventii chirugicale de sase ore, doctorii au reusit sa indeparteze tumoarea de pe creierul fetei. In mai putin de trei saptamani de la operatie, Amanda Walters s-a intors la scoala - "o recuperare extrem de rapida", au fost de parere doctorii.

La inceput, fata a avut cateva dificultati in a vorbi, insa au disparut aproape complet, dupa o scurta perioada de timp. Acum, aceasta se simte bine.

NY Daily News
Recomandari