Poate multe viitoare mămici nu s-au gândit la acest lucru! Doctorii au demonstrat cât de mult sunt afectați bebelușii ale căror mame plâng și sunt triste în timpul sarcinii. Știința a arătat că în timpul sarcinii copilul se simte aceleași lucruri ca mama lui și cu aceeași intensitate
Dacă ați trecut printr-o sarcină sau ați trăit aproape de o prietenă sau de o soră, știți că poate apărea adesea întrebarea: poate copilul să simtă ceea ce simt eu? Știința a arătat că în timpul sarcinii copilul se simte la fel ca mama lui și cu aceeași intensitate. Dacă mama va suferi de tristețe din orice motiv, bebelușul va experimenta această stare emoțională de la bun început.
În timpul fazelor de dezvoltare, copilul se pregătește pentru viață și o face prin mesajele pe care le oferă mama, spune Curt A. Sandman, unul dintre oamenii de știință care au participat la un studiu recent de la Universitatea din California, Irvine. Acesta arată că schimbarea stării mentale a mamei influențează dezvoltarea copilului înainte și după naștere.
Această cercetare demonstrează că atunci când un copil se află în interiorul uterului mamei sale, acesta este un participant activ în propria sa dezvoltare, mai ales că în această perioadă se colectează informații pentru viața de după naștere. Una dintre cele mai impresionante descoperiri ale lucrării științifice în care s-a implicat și Elysia P. Davis și Laura M. Glynn este că micuțul poate simți starea psihologică a mamei sale.
Placenta primește semnale hormonale care derivă din tristețea mamei
Starea emoțională a mamei afectează dezvoltarea fătului pe parcursul unei părți bune din viața ei. Pe termen lung, a avea o mamă depresivă ar putea duce la probleme neurologice și tulburări psihiatrice, afirmă omul de știință Sandman.
Mai mult, aceeași echipă de oameni de știință a constatat într-un studiu anterior că fiii mai mari ale căror mame au fost anxioase în timpul sarcinii, au dezechilibre în anumite structuri ale creierului. Cu toate acestea, vor fi necesare studii de zeci de ani pentru a determina exact efectele pe care o mamă deprimată le are pentru sănătatea pe termen lung a unui copil.
Modificarea stării mentale a mamei poate influența dezvoltarea copilului înainte și după naștere
De aceea, idealul în acest caz este de a trata depresia prenatală, o boală de care știința știe deja cum să se ocupe, dar cu toate acestea, potrivit oamenilor de știință, femeile rareori trec printr-o evaluare psihologică și psihiatrică înainte de nașterea bebelușului.
Cel mai recomandat sfat în perioada sarcinii este ca mama să aibă o stare emoțională echilibrată, să se simte calmă, pentru că acest lucru va face copilul să se dezvolte într-un mod mai bun și mai sănătos.
Calendar ortodox 5 aprilie 2019. Cinstirea Sfinților Mucenici Agatopod și Teodul... Adevărul despre oamenii pe care te poți baza cu adevărat! Părintele Calistrat: "Să vă uitați câte rude aveți la eve...