Antena Căutare

Nume de copii interzise în diferite țări ale lumii. Care sunt motivele pentru care copiii nu pot fi botezați așa

În anumite țări, părinții nu își pot boteza copilul oricum. Există mai multe țări care nu încurajează creativitatea excesivă când vine vorba de alegerea unui nume potrivit pentru un nou născut.

Nume de copii interzise în diferite țări ale lumii | profimediaimages.ro

În aceste țări, legea limitează opțiunile și elimină din start câteva nume de copii pe care le consideră controversate și nepotrivite.

Nume de copii interzise în diferite țări ale lumii

Legile sunt stabilite de către stat, iar unele state au mai multe cerințe decât altele. În unele țări, există legi foarte stricte, iar părinții sunt forțati să aleagă dintr-o listă de nume, conform goodhousekeeping.com. Alte țări au legi care protejează copiii de ridicol, evitând numele care ar putea stârni amuzamentul sau batjocura celor din jur.

În Franța - Nutella sau Strawberry (Căpșuni)

Articolul continuă după reclamă

O familie franceză și-a numit fiica după ciocolata Nutella. Poate că părinții s-au gândit că fetița lor se va bucura de popularitate la maturitate, însă s-a întâmplat exact opusul. La școală, a fost tachinată de colegii ei, așa că a trebuit să-și schimbe numele în Ella, potrivit brightside.me. Povestea a fost discutată pe larg în societatea franceză și, ca urmare, guvernul țării a interzis oficial numele Nutella.

Un alt cuplu francez a vrut să-și numească fiica ''Fraise'' (care înseamnă ''căpșuni'' în franceză), dar și acest nume este interzis, deoarece există o frază destul de nepoliticoasă care sună asemănător. Drept urmare, bebelușul a fost numit Fraisine.

În Mexic - Terminator, Batman, Rambo

La un moment dat, numărul copiilor numiți după celebrul personaj al lui Arnold Schwarzenegger a fost atât de mare încât autoritățile locale au decis să interzică numele ''Terminator''. Și alte nume de personaje, precum Batman sau Rambo au fost interzise, pe motiv că autoritățile statului își propune să protejeze copiii de eventuale umilințe.

În Suedia - Ikea, Elvis

Autoritățile suedeze au emis o lege în 1982, potrivit căreia părinții nu le puteau da copiilor nume care „pot provoca disconfort celor care le folosesc”. Așadar, oricât de îndrăgit ar fi lanțul de magazine suedeze, părinții nu au voie să își numească bebelușii astfel.

De asemenea, tot legea spune că părinții trebuie să trimită numele propus al copilului lor în termen de trei luni de la naștere la Agenția Fiscală Suedeză și riscă să fie amendați pentru neînregistrarea unui nume, informează businessinsider.com.

În Islanda - Camilla

În Islanda, este interzis numele de fată ''Camilla'', deoarece nu există litera „c” în alfabetul local. În schimb, este permis acest nume numai în cazul în care litera c devine litera “K.”, numele obținut fiind Kamilla.

Citește și: Copii care au făcut avere pe cont propriu, fără ajutorul părinților. Ce sume colosale încasează

În Ohio - Santa Claus

Robert William Handley, care locuiește în Ohio, se pare că iubește atât de mult Crăciunul, încât a decis să-și schimbe numele în Moș Crăciun Robert. Cu toate acestea, autoritățile locale i-au interzis acest lucru. Decizia l-a nemulțumit pe bărbat, așa că a intentat un proces pentru examinarea cazului său. În cele din urmă, a obținut permisiunea de a-și schimba numele.

În Italia - Friday (Vineri) sau Blu

Statul italian a decis că ''Venerdi'' (care înseamnă ''vineri'' în italiană) se încadrează în categoria „ridicol sau rușinos”, prin urmare este interzisă botezarea copilului așa. Iar la Milano, autoritățile locale au interzis unui cuplu să-și numească fiica ''Blu'' (care înseamnă ''albastru'' în italiană). Această decizie s-a bazat pe un decret prezidențial, emis în 2000, care prevedea că „numele dat unui copil trebuie să corespundă sexului lor”, iar Blu nu poate fi considerat de gen feminin.

În Danemarca - Pluto

Danemarca are o listă de aproximativ 7.000 de nume de bebeluși aprobate, pe care părinții pot să le folosească.

Dacă numele ales nu se află pe listă, părinții sunt nevoiți să revizuiască alegerea numelui la Departamentul de investigare a numelor de la Universitatea din Copenhaga și la Ministerul Afacerilor Bisericii. Peste 1.000 de nume sunt revizuite în fiecare an și aproape 20% sunt respinse, în special pentru ortografii considerate a fi ciudate.

În Germania - Adolf Hitler, Peppermint (Mentă), Stone (Piatră)

Germania are o serie de restricții privind denumirea bebelușilor, printre care: nu există nume neutre de gen; fără nume de familie, fără nume de obiecte sau nume de produse ca prenume; și nici un nume care să poată afecta negativ bunăstarea copilului sau să ducă la umilință. Adolf Hitler este unul dintre aceste nume, având potențialul de a păta reputația unei persoane.

În Germania, părinții au dorit să îi dea copilului numele Pfefferminze (care înseamnă ''mentă'' în germană), dar cererea a fost respinsă din cauza faptului că „ar putea provoca ridicolul”. Numele ''piatră'' a fost, de asemenea, interzis datorită faptului că „un copil nu se poate identifica cu el, deoarece este un obiect și nu un prenume”, conform brightside.me.

În Noua Zeelandă - Princess

Țara a respins acest nume datorită faptului că este un titlu oficial. Lista numelor interzise include și alte titluri, cum ar fi ''prinț'', ''rege'', ''regină'', ''duce'', ''domn'', ''papa'', ''sfânt'' și altele. ''Prince'', ''King'' și ''Royal'' au fost cele mai des respinse nume în anul 2018.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa sezonul 10, 12 septembrie 2024. Patru echipe au fost decalificate de la task-ul Cătușelor
Mireasa sezonul 10, 12 septembrie 2024. Patru echipe au fost decalificate de la task-ul Cătușelor Joi, 12.09.2024, 16:47
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x