Live acumFilm: Blonda de la drept
Prime Time 20:00Film: Parker

Otetul - o solutie eco de a curata casa

Otetul reprezinta una dintre cele mai simple si la indemana solutii pentru a curata casa. Amesteca o cana de apa cu o cana de otet si vei obtine un agent de indepartare a petelor din intreaga casa, actionand atat ca dezinfectant, cat si dezodorizant.

Testeaza-l insa pe suprafete mici daca iti este teama sa nu strici ceva: otetul prea concentrat poate fi coroziv pentru anumite suprafete, de aceea amesteca-l cu apa suficienta. Daca te ingrijoreaza mirosul intepator, acesta se duce atunci cand suprafata curatata se usuca.

1. Baia

Curata cada, toaleta, chiuveta si rafturile. Pentru vasul de toaleta poti folosi otet pur, neamestecat cu altceva. Cel mai bine este sa scoti apa din vas si apoi sa torni otetul, pentru a nu-l dilua. Freaca apoi bine suprafata ceramica si mai lasa cateva minute sa actioneze, apoi clateste. Poate fi folosit si pentru a indeparta petele de sapun si apa dura.

2. Bucataria

Curata aragazul, rafturile si podeaua. Este foarte bine sa il utilizezi in bucatarie, pentru ca acesta este locul in care gatesti si folosind o solutie de curatat naturala, stii ca mancarea nu intra in contact cu nimic toxic si te simti mai in siguranta. Este un bun dezinfectant pentru cutite, funduri de lemn sau plastic si dezinfectarea frigiderului.

3. La spalat rufe

Otetul poate fi folosit pentru a face materialele mai delicate. Este util mai ales celor care au pielea sensibila. Adauga o jumatate de cana de otet in masina de spalat in momentul clatirii hainelor, insa foloseste unul clar, simplu, transparent. Otetul este eficient si prin faptul ca indeparteaza restul de detergent ramas in tesatura.

Foto: drozfans.com

Recomandari