Ingrediente:
- 6 cotlete groase de porc;
- 1 ceapa rosie mare, tocata marunt;
- 150g de ridichi, taiate in felii subtiri;
- 1 mana mica de patrunjel, tocat;
PENTRU MARINATA
- 4 ardei iuti, curatati de seminte;
- 1 mana mica de frunze de oregano, tocate;
- 1 lingura de cimbru;
- 1 lingurita seminte de fenicul, zdrobite (se gasesc la magazinele care vand ceaiuri din plante);
- 1 lingura sare de mare;
- 2 catei de usturoi;
- sucul de la 1 portocala;
- sucul de la 2 limes;
- 1/2 lingurita de zahar brun.
Preparare:
1. Pentru marinada, se mixeaza toate ingredientele intr-un robot, apoi se lasa carnea de porc la marinat peste noapte sau cel putin 4 ore.
2. Se incinge bine o tigaie-gratar, fara ulei. Se prajesc cotletele pe rand, cate 3-6 minute pe fiecare parte in functie de marime, apoi se lasa deoparte 5 minute acoperite, cu folie de aluminiu. Trebuie sa fie inca moi in mijloc. Porcul este cel mai bun atunci cand este rozaliu si suculent in mijloc, nu alb si bine facut. Se servesc cotletele cu ceapa, ridichi si patrunjel pe deasupra.
Citeste si Good Food Romania
Cum gestionezi certurile dintre frati... FOTO! Design interior semnat Tom Dixon...