Ingrediente (4 portii):
100 grame faina;
sare grunjoasa si piper;
patru bucati de piept de pui
200 grame frunze salvie;
4 linguri ulei de masline;
4 felii subtiri de prosciutto;
200 ml vin alb;
zeama in care s-a fiert peptul de pui;
o lingura de unt rece.
Preparare (40 minute):
Amesteca intr-un bol faina cu o jumatate de lingurita de sare si cu un sfert de lingurita de piper.
Asaza cate o frunza mare de salvie pe fiecare piept de pui apoi infasoara fiecare bucata cu cate o feliuta de prosciutto. Da apoi fiecare astfel de bucata de pui prin faina de mai devreme.
Incalzeste intr-o tigaie doua linguri de ulei de masline, apoi pune bucatile de piept de pui la rumenit, cate 3-4 minute ope fiecare parte, apoi adauga vinul alb, da focul mai mic, si lasa pana cand vinul scade la jumatate. Pune apoi lingura de unt si restul de frunze de salvie, mai amesteca un minut si mancarea este gata.
Pofta buna!
Foto: comfortfoodforus.com
Reteta de sezon: dovlecei murati... FOTO! 5 dintre cele mai scumpe animale de companie din lume...