Ingrediente (doua persoane):
doua maini de spanac;
un avocado copt;
doua linguri ulei de masline;
zeama de la jumatate de lamaie;
o mana de rucola;
un morcov;
o lingura de seminte de dovleac;
sare, piper.
Preparare:
Se spala bine spanacul si se lasa putin sa se scurga de excesul de apa, pe un servetel de hartie de bucatarie. Avocado se taie pe jumatate, pe langa miezul mare, apoi de pe fiecare jumatate se curata coaja de la suprafata, complet necomestibila.
Se pune spanacul apoi intr-un bol mare, fiecare jumatate de avocado se taie in feliute subtiri, cu un cutit ascutit bine, se adauga rucola. Morcovul se taie pe din doua, apoi fiecare jumatate se taie in franjuri cat mai subtiri. Se amesteca si morcovul franjuri cu spanacul, avocado si rucola.
Se face dressingul: se amesteca cele doua linguri de ulei de masline extravirgin cu zeama de la jumatate de lamaie si cu un praf de sare si cu piper negru macinat manual pe loc. Tot in dressing se pun si semintele de dovleac, pentru a deveni in mod uniform cleioase.
Se amesteca bine ingredientele cu dressingul, apoi, la final, se mai potriveste gustul. Gustul final trebuie sa fie usor acrisor, reconfortant, avocado sa ofere legatura cremoasa intre ingrediente, iar morcovul sa fie usor tare, crocant.
Pofta buna!
Pont: salata este mai gustoasa servita rece, asa ca inainte de a prepara ingredientele e bine sa le fi tinut pentru 30 de minute la frigider, in special avocado, morcovul si lamaia.
Foto: tomatoesonthevine.com
Cand bebelusul incepe sa se rostogoleasca... FOTO! O casa din Costa Rica, in viziunea lui Canas...