Ingrediente:
foi de varza murata
250 g orez
3 cepe albe
4 linguri de marar tocat
3 linguri pasta de tomate
200ml suc de rosii
2 ardei grasi
o conserva de ciuperci
sare, piper, cimbru, tarhon, marar
Preparare:
1. Orezul si ceapa se pun la calit in 4 linguri de ulei de masline si se lasa pana se rumeneste putin ceapa. Apoi se adauga ciupercile, ardeii si sucul de rosii se mai lasa inca 3 minute.
2. Dupa aceea se adauga bulionul si toate condimentele si se mai lasa inca trei minute pentru ca aromele sa intre in compoziti.
3. Sarmalele se ruleaza astfel: se aseaza compozitia pe marginea foii, apoi se intoarce un capat al frunzei peste compozitie si se ruleaza pana la celalalt capat, marginile fiind introduse in interior. Se pot servi cu smantana vegetala si mamaliga.
Pofta buna!
Foto: friendseat.com