Ingrediente (4 portii):
un dovleac mediu;
o ceapa mare alba, tocata marunt;
trei catei de usturoi, tocati marunt;
o lingura de ghimbir proaspat, tocat;
o lingurita de praf de curcuma (turmeric);
o lingurita de pudra de curry;
3 cani de supa de legume;
o conserva de lapte de cocos;
doua linguri patrunjel tocat;
sare, piper.
Preparare (30 minute):Se curata de coaja dovleacul si se taie apoi in bucati de 2-3 centimetri. Curatati si tocati ceapa si usturoiul si lasati-le 5 minute sa stea asa.
Incalziti o lingura din supa de legume intr-o oala si adaugati la sotat ceapa, pentru 3-4 minute, la foc mic. Adaugati apoi usturoiul si ghimbirul, pentru un minut, apoi praful de turmeric si pudra de curry.
In acest moment adaugati restul de supa si bucatile de dovleac si fierbeti la foc mare, apoi dati focul mai mic, puneti capacul si lasati oala cu capacul acoperit, pana cand se inmoaie dovleacul.
Luati de pe foc, introduceti apoi cu grija blenderul de mana, adaugati laptele de cocos si amestecati bine, pana cand obtineti o crema.
Puneti oala iar pe foc, adaugati patrunjelul, sare si piper, si reincalziti supa. Pofta buna!
foto: traciestastytreats.com