Ingrediente (6 portii):
350 grame mazare, inmuiata peste noapte;
un cartof mediu, curatat;
5 fire de praz;
o lingura ulei de masline;
doi catei de usturoi;
800 ml supa de legume;
sare, piper.
Preparare:
Se spala bine mazarea inmuiata, se adauga cartoful curatat, se acopera cu apa si se pune totul la fiert.
Taiati pe lungime firele de praz apoi maruntiti-le. Incalziti putin ulei de masline intr-o tigaie inalta si puneti prazul si usturoiul, tocat si el fin, la sotat. Dupa un minut se adauga mazarea si cartoful fierti, se pun si 600 ml de supa si se fierbe totul timp de 15 minute. Se asezoneaza cu sare si cu piper.
In acest moment decideti daca doriti ca supa sa fie servita asa, sau facuta crema, cu ajutorul unui blender. La final se toarna putin ulei de masline extravirgin peste fiecare portie servita. Pofta buna!
Cum sa incalzesti locuinta cu raze infrarosii... Serialul pentru adolescenti "Skins" a fost anulat de MTV...