Ingrediente:
- o lingura ulei vegetal;
- o ceapa, taiata fin;
- o lingurita coriandru macinat;
- Un cartof taiat cubulete;
- 450 grame de morcovi curatati si taiati;
- 1.2 litri supa de legume;
- o mana de coriandru pisat.
Preparare: Intr-o oala neaderenta incinge putin ulei, adauga ceapa si caleste-o la foc mediu timp de 5 minute. Adauga apoi coriandru si cartoful si mai gateste un minut. Pune morcovii, supa, iar cand incepe sa fiarba, redu temperatura. Acopera oala si tine pe foc timp de 20 de minute, pana cand morcovii se inmoaie.
Apoi ia de pe foc si lasa sa se raceasca. Pune totul intr-un blender: mai intai morcovii si cartoful, apoi supa rezultata, pana obtii o crema de consistenta dorita. Adauga sare, piper si reincalzeste pentru a servi.
Pofta buna!
Foto: bbcgoodfood.com