Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Reteta de sezon: rosii pentru iarna

Rosiile coapte si gustoase sunt numai bune si iarna, conservate si putin acrisoare. Martha Stewart ne propune o reteta cu un minim de ingrediente.

Ingrediente:

- rosii;

- sare mare;

- acid citric.

Preparare:

1. Intr-o oala adanca, pune apa la fiert. Intre timp, pregateste un vas cu apa cu gheata. Spala si scurge rosiile, apoi taie cu cutitul cate un X la baza fiecareia. Opareste-le pentru 15 secunde, apoi transfera-le in vasul cu gheata. Cand se racesc putin, curate-le de coaja.

2. Pune rosiile intr-o alta oala si acopera-le cu apa. Pune-le la fiert si tine-le cinci minute in clocot. Apoi scoate rosiile si umple cateva borcane fierbinti (clatite cu apa fierbinte) pana la jumatate cu rosii. Pune ½ lingurita sare si ¼ lingurita acid citric la borcanele de 500 ml. Adauga iar rosii si la final apa fierbinte in care au stat, lasand putin spatiu liber la gura.

3. Cu o spatula sau un betisor de lemn inlatura bulele de aer, amestecand usor rosiile. Sterge apoi gura borcanelor cu un prosop curat si inchide-le cu capace. Pe masura ce umpli borcanele, pune-le intr-o tava cu apa fierbinte pe fundul careia ai pus un prosop si da-le la cuptor la foc mic, cat sa clocoteasca, timp de 40 de minute. Apoi lasa-le sa se raceasca un pic inainte de a le scoate din cuptor si a le transfera pe un prosop uscat. Lasa-le sa se raceasca timp de 12-24 de ore. De indata ce s-au racit, verifica daca sunt bine sigilate apasand in centrul fiecarui capac. El trebuie sa nu revina la forma initiala.

Foto: marycrimmins.com

Recomandari